SatireDe Speld

De Speld: Nostalgiastad geopend in Flevoland

Flevoland heeft er een nieuwe trekpleister bij: Nostalgiastad. In de gloednieuwe cultuur-outlet kunnen bezoekers zich laven aan ter ziele gegane winkelketens als V&D en Intertoys, of nog één keer genieten van de goal van Dennis Bergkamp. Een totaalervaring voor boos en oud.

Een oude bekende in Nostalgiastad. Beeld ANP
Een oude bekende in Nostalgiastad.Beeld ANP

In Nostalgiastad heeft de moderne tijd nooit voet aan de grond gekregen. Je kunt er alleen afrekenen met guldens en flippo’s. Die kun je gebruiken om een Twin Life-broek te kopen bij de V&D, maar ook om op de foto te gaan met iconen als Rolf Wouters, Mies Bouwman en Meindert Rost van Tonningen. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt!

Op straat zeggen acteurs elkaar nog gewoon gedag. En in december dansen Zwarte Pieten door de straten. Echte Zwarte Pieten: met rode lippen, gouden oorringen en een nederige houding ten opzichte van Sinterklaas. De Zwarte Pieten zijn ook op aanvraag beschikbaar.

Een heerlijke maaltijd nuttig je bij restaurant Jan Pieterszoon Coen Heeft Niks Misdaan. Daar serveren ze de lekkerste broodjes knakworst. Voel je een verlamming opkomen? Dan is er een goede kans dat je polio hebt. Onze EHBO-post heeft een wachtlijst van drie jaar. In het Nostalgiastad-bordeel kloot iedereen maar wat aan omdat pornhub.com nog niet bestaat.

Eén keer in de maand legt een VOC-schip aan in de haven. De specerijen en onderweg gestorven bemanningsleden worden uitgeladen, waarna het schip weer uitvaart. Wens de stuurlui succes. De weg naar Afrika en daarna naar Amerika is nog lang!

Nostalgiastad is geopend vanaf 1 maart 2019. Het filiaal van de Blokker is nog in aanbouw.

Meer over