De Flexibele OpiniemakerFavoriete Emoji

De favoriete emoji van Richard: de schattige puppy

null Beeld

Naam: Richard (29)
Woonplaats: Roermond
Werk: controlekamer-operator voor oliemaatschappijen
Emoji: schattige puppy

‘De emoji gebruiken mijn vriendin en ik de laatste tijd veel, want we hebben net een nieuw hondje: Buddha. Hij is pas 3,5 maanden oud, maar ’t is nu al groot beest, een beetje een dikkerdje. Echt een boeddha’tje.

‘Ik ben zelf met honden opgegroeid. Een hond is voor mij echt een gezinslid. Eentje houdt altijd een plekje in mijn hart: Tara. Rond mijn 20ste ging ik door een moeilijke periode. Tara heeft me daar toen doorheen gesleept. Ze is altijd mijn steun geweest.

‘Mijn vriendin en ik zochten een grote hond. Lief maar toch waaks. Dat je wel zo’n bordje op kan hangen: ik waak voor mijn baas, om inbrekers af te schrikken, maar dat hij niet te actief is. Nu is Buddha nog wel heel, uhm, speels. Laatst heeft hij een mobiele bench kapotgemaakt en daarna alles op zijn pad versnipperd. Maar dit ras wordt op een bepaalde leeftijd erg rustig. Dat is voor ons belangrijk: straks moet hij goed met kinderen kunnen, met een gezin.

‘Die rust: dat klopt ook wel met de naam Buddha. Mijn vriendin en ik houden van vakanties naar Azië. We vinden die levensstijl mooi: het relaxte, vrede met iedereen. Maar de naam van onze hond is geen directe verwijzing naar het boeddhisme. We willen natuurlijk niemand beledigen.’

Richard en zijn hond Buddha. Beeld rv
Richard en zijn hond Buddha.Beeld rv
Meer over