COLUMNDe betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes’ zomertips

null Beeld
Beeld

Omdat we in deze rare tijden (van corona) allemaal aan huis gebonden zijn, overgeleverd aan allerhande digitale diensten, kunnen wij ons goed voorstellen dat u door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet. Speciaal voor de Corona en Technologie-special legden uw favoriete whizzkids daarom de heetste apps langs de meetlat. Geen dank.

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp

Communicatie

Zoom

★★★★☆

Samen met Houseparty dé videocallapp van het moment.

+ Handig voor zakelijke vergaderingen, maar ook bruikbaar als halfbakken surrogaat voor cafébezoek waarbij men elkaar de hele tijd vragen stelt om het in godsnaam maar niet stil te laten vallen en iedereen vanwege de vertraging te laat om elkaars grapjes lacht.

- Geen ‘end-to-endencryptie’, waarvan wij nooit precies weten wat het is, maar wel denken dat het goed is om te hebben.

Whatsapp

★★★★★

Handige app van Facebook voor het versturen van berichten met end-to-endencryptie.

+ De app biedt een eenvoudige manier om doorlopend met verschillende individuen of zelfs groepen in contact te blijven. Vooral leuk in tijden van corona, bijvoorbeeld voor het versturen van grappige filmpjes of plaatjes (zogeheten ‘memes’) of een puzzel in emoji’s en dat iedereen dan de hele avond dwars door elkaar heen de uitgebeelde voetballer of film gaat zitten raden. Of voor dat filmpje van die man die slaolie op de grond giet en dan net doet alsof ie op een hometrainer staat. Of die van dat stel met lange haren dat dan een cowboy op een paard nadoet.

- De klassenapp.

Thuisonderwijs

Google Classroom

★★☆☆☆

+ Handige interface op het snijvlak van Cloudwise Cool en Gynzy Kids waarin alle functionaliteiten van Google Hangouts en Google Meets zijn samengebracht zonder de poespas van een Junior Einstein of een Squla maar mét de feedbackfuncties uit Itslearning en Magister en de look and feel van Snappet. Biedt dezelfde integratiemogelijkheiden als Klasbord en is daarmee tevens geschikt voor mensen die gewend zijn te werken met Moo of Bloon. Eventueel compatible met Microsoft Teams.

- Eigenlijk geen. Verrassend overzichtelijk, thuisonderwijs.

Sociale media/Ruziemaken

Twitter

★★★☆☆

+/- App voor mensen die zich de afgelopen drie weken een beetje in de materie hebben ingelezen en nu het RIVM moeten gaan uitleggen hoe je zo’n pandemie het snelst op de knieën krijgt. Ook geschikt voor mensen die graag online ruziemaken.

Ontspanning

Netflix

★★★★★

Toonaangevend videoplatform met allerhande series en films die je al gezien hebt of waar je niet echt zin in hebt, zodat je net als vroeger in de videotheek weer urenlang besluiteloos naar tientallen titels kunt staren. Absolute must als je (op Zoom) mee wil praten over de uiteindelijk toch vrij matige tijgerdocu die iedereen nu aan het kijken is.

Fox Sports

★★★☆☆

Abonneedienst met live voetbal uit o.a. de eredivisie.

- Meerdere Nederlandse clubs hebben zich al op het standpunt gesteld de competitie gezien de huidige omstandigheden niet meer uit te willen spelen.

+ De KNVB denkt dat het misschien toch nog zomaar goed komt en de Uefa stuurde donderdag een net briefje waarin ze de Europese voetbalbonden waarschuwde dat het stoppen van de competities gevolgen kan hebben voor de verdeling van de Europese tickets, dus wie weet!

Random shit bestellen als je je verveelt

Amazon/Bol.com

★★★☆☆

+ Handige apps om random shit te kopen als je je even verveelt.

- Hoe langer dit duurt, hoe meer je je realiseert dat we aan een handjevol gigantische bedrijven zijn overgeleverd.

Meer over