ColumnDe Betrouwbare Mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes zagen alvast ‘een reeks zaterdagavondprogramma’s’

null Beeld .
Beeld .

‘Matthijs van Nieuwkerk (59) stopt als presentator van De Wereld Draait Door. Zijn laatste aflevering is op 27 maart. Ook DWDD komt volgend seizoen niet meer terug. Van Nieuwkerk blijft wel actief voor de publieke omroep. Hij heeft voor drie jaar bij BNNVara bijgetekend en gaat voor die omroep vanaf januari 2021 een reeks zaterdagavondprogramma’s maken.’ (nos.nl, 12 februari 2020)

Zaterdag 16 januari 2021

NPO 1

20.00 Journaal (NOS)
20.20 Tijd en Ruimte (BNNVara)
Populair-wetenschappelijk programma waarin Vincent Icke in een handomdraai uitlegt hoe het heelal eigenlijk in elkaar steekt. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
20.35 Matthijs van Nieuwkerk Presenteert Adriaan van Dis Presenteert Hier is… (BNNVara)
In deze comeback van het populaire boekenprogramma van Adriaan van Dis ontvangt Matthijs van Nieuwkerk Adriaan van Dis die de fine fleur van de wereldliteratuur ontvangt. Met, in het publiek: Matthijs van Nieuwkerk.
21.00 Wie is de Mol (Avrotros)
Populair spelprogramma waarin tien semi-bekende BN’ers vrij saaie opdrachten moeten vervullen en alle deelnemers continu doen alsof zij de Mol zijn en het programma ook nog eens achteraf volledig stukgemonteerd is zodat de kijker werkelijk geen idee heeft waar hij naar zit te kijken. Presentatie: Rik van de Westelaken.
22.00 Studio Sport (NOS)
23.00 Heb je hem al aan- en uitgezet? (BNNVara)
Educatieve IT-show waarin Matthijs van Nieuwkerk zich verwondert over de moderne technologie en door whizzkid Alexander Klöpping wordt rondgeleid in de enerverende wereld van het internet. Afl. Zou jij hiervan een pdf kunnen maken?
23.50 Journaal (NOS)

NPO 2

21.00 THE GOOD OLD DWDDAYS A GO GO! (BNNVara)
Nostalgische muzikale panelquiz waarin twee teams met BN’ers onder leiding van captains Sywert van Lienden en Marc-Marie Huijbregts ondersteund door het publiek hun kennis testen over de legendarische tv-show De Wereld Draait Door. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
22.00 Elfstedenjournaal (A GO GO) (NOS/BNNVara)
Matthijs van Nieuwkerk praat, afhankelijk van het weer, met Erben Wennemars dan wel Maarten van der Weijden over het al dan niet doorgaan van een Elfsteden(zwem)tocht.
22.15 Blokhuis & Van Nieuwkerk (BNNVara)
Muziekprogramma. Afl. Charles Aznavour (hh).
23.30 Niets dan Goeds (BNNVara)
Praatprogramma waarin Matthijs van Nieuwkerk met een tafel vol BN’ers bewonderend terugkijkt op het leven van een die week overleden nationale of internationale BN’er.
00.10 De Nachtzoen (EO)

NPO 3

20.00 Aan Tafel! (BNNVara)
Culinair praatprogramma waarin Matthijs van Nieuwkerk met BN’ers een kleine galerij, een capita selecta, een canon zo u wilt, samenstelt van zijn lievelings-BN’ers en hun lievelingsgerechten. Afl. Özcan Akyol / tarte tatin.
21.00 Op Tafel! (BNNVara)
Mediagenieke professoren en hoogleraren als Herman Pleij, Robbert Dijkgraaf, en die man met die baard die altijd over het geheugen komt praten, geven, staand vanaf een tafel waar presentator Matthijs van Nieuwkerk aan zit, college. Afl. Diederik Jekel.
21.30 NICO! (BNNVara)
Avondvullende talkshow waarin Nico Dijkshoorn in soortement van dichtvorm vertelt wat er precies gebeurde toen hij bepaalde BN’ers indertijd de DWDD-studio binnen zag lopen. Gasten: Henny Vrienten, Kiki Bertens en Edwin Rutten.
23.40 MNMMMM! (BNNVara)
In Misschien Nog Meer Maken Met Matthijs proberen oud-deelnemers van Heel Holland Bakt binnen 20 minuten een toonbaar toetje te maken voor de gasten van Aan Tafel! Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
00.00 – 07.05 Journaallus

Meer over