ColumnDe betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes lazen het auditieverslag

null Beeld
De betrouwbare mannetjes

‘Aanvankelijk was het de bedoeling Jinek en Pauw te vervangen door één duo, maar het lukte niet een ideaal stel te vinden. Gaandeweg ontstond het idee van een roulerend team. Erik Dijkstra & Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg & Sophie Hilbrand, Charles Groenhuijsen & Carrie ten Napel en – vrijwel zeker – Tijs van den Brink & Giovanca Ostiana. Het vijfde duo is waarschijnlijk Jort Kelder & Fidan Ekiz, maar voor die plek zijn ook nog anderen in beeld. Tot dusver heeft de publieke omroep 21 combinaties van presentatoren getest.’ (de Volkskrant, 9 december 2019)

Charles Groenhuijsen & Carrie ten Napel

+ Vakmensen. Goed voorbereid. Hoop optimisme. Frisse combi van ervaren man en leergierige jonge vrouw.

Carrie onbekend bij het grote publiek. Kan ook juist een voordeel zijn.

Opmerkingen: Doen. Ook gezien de tijdsdruk. Charles wil graag op maandag.

Tijs van den Brink & Giovanca Ostiana

+ Verrassende combinatie van talentvolle, knappe vrouw en Tijs van den Brink.

Knappe vrouw en Tijs van den Brink.

Opmerkingen: We zitten met deadline persbericht. Verder wel prima. Kunnen vrijwel zeker. Doen?

Angela de Jong & Johan Derksen

+ Hart op de tong, veel tempo. Zaten qua stijl goed op elkaars golflengte.

Stelden hoegenaamd geen vragen. Leek haast alsof beiden de hele tijd maar wat zeiden, zonder ergens echt verstand van te hebben. Verder Johan uitleggen dat het in dit programma niet de bedoeling is dat hij continu ruzie gaat maken met ‘die taart’.

Opmerkingen: Misschien toch beter als regelmatige gasten. Meteen gevraagd voor eerste aflevering. Zouden in hun agenda kijken. Goede hoop.

Joost Vullings, Jaïr Ferwerda & Diederik Jekel

+ Niet te zwaar. Behapbaar. Kunnen uitgroeien tot een soort Toppers van de latenighttelevisie.

Presentatie mist de gravitas van, zeg, een Erik Dijkstra. Jaïr geeft medepresentatoren fysiek erg weinig ruimte. Opkomst Joost met brandweerwagentje, flapschoenen en spuitbloem in revers werkte niet goed.

Opmerkingen: Ballonvouwblokje i.p.v. bloopers wel erg leuk.

Willemijn Veenhoven & Marcel van Roosmalen

+ Willemijn: sterk. Natuurtalent. Praat vlot, luistert goed, reageert snel. Aanwinst.

Marcel: low energy. Trekt te veel eigen plan. Lijkt regieaanwijzingen simpelweg te negeren. Misschien vinden mensen zoiets heel erg leuk, wij zien het niet. Hoog risico.

Opmerkingen: Voor Van Roosmalen moeten we echt iemand anders vinden. Gezien deadline geen tijd voor nieuwe audities. Moet dus zekerheidje worden. Erik Dijkstra?

Jos van Leur & Gerdi Verbeet

+ Geen.

Jos erg onwennig en slecht voorbereid. Hield zijn jas aan. Lijkt gepreoccupeerd met het programma Eén tegen 100. Chemie met Gerdi ver te zoeken.

Opmerkingen: Gerdi bleef tijdens auditie zeggen dat ze had begrepen dat ze met iemand anders auditie zou doen. Jos heeft aan zeker vijf mensen uitgelegd dat hij sowieso eerst drie moeilijke vragen gaat doen en dan de rest wil wegwerken met escapes.

Robèrt van Beckhoven & de Hoogbegaafde Laurent (9)

+ Interessant contrast.

Robèrt erg moeilijk te verstaan. Laat vaak zijn mond open hangen als hij niet aan het woord is. Laurent lijkt nog niet klaar voor het grote werk.

Opmerkingen: Oogde bij vlagen meer als een soort Taarten van Abel.

Hugo Logtenberg & Sophie Hilbrand

+ Allebei sterk. Op het oog goede, vrolijke, kundige combinatie.

Geen.

Opmerkingen: Vermoedelijk het beste duo. Helaas te laat om ze voor vijf avonden vast te leggen of om op deze weg verder te zoeken. Misschien een stand-in om ze te ontlasten? Suggesties zijn welkom. Wel snel graag.

Meer over