De Betrouwbare Mannetjes kiezen de Lul van het Jaar 2018

Toegegeven, we hebben getwijfeld of we het moesten doen. Met al dat verharden van de samenleving. En de social media en alles. Er wordt al zo veel gescholden. Bovendien, niet onbelangrijk, wat denken wij zelf dan wel niet te zijn? Nou, de Betrouwbare Mannetjes dus, met een onwrikbaar gevoel voor traditie en alweer de vierde editie van uw favoriete spelletje voor boven de oliebol. En zeg zelf, als er toch al zo veel gescholden wordt, dan kan dit er heus nog wel bij.

Wat denken wij zelf dan wel niet te zijn? Nou, de Betrouwbare Mannetjes dus.Beeld de Volkskrant

De ervaring leert overigens dat als je Wilders, Baudet, Erdogan en Wierd Duk buiten schot laat, je je goddelijke gang kunt gaan. Geen woedende twitterhordes, geen demoniseerverwijten aan de broek, al kwamen de heren, omdat we een level playing field wilden creëren, sowieso al niet in aanmerking. En hoewel ook het allesverblindende licht uit Washington ons voortdurend het zicht op de kleinere exemplaren ontnam, zouden wij ons niet zijn als we niet toch wat bij elkaar geschraapt hadden.

5. Halbe Zijlstra

Voormalig partijschoft-op-afroep thans minister van Buitenlandse Zaken. Ging een weekje naar de nonnen in Vught en drukte op de terugweg diplomatiek zwaargewicht Sigrid Kaag van de weg. Combineert een topfunctie met een gebrek aan charisma zoals je hooguit een Edwin van der Sar nog ziet doen. Was jarenlang het fundament van deze verkiezing, maar blijkt als minister opeens een heel redelijke vent. Deed kennelijk aldoor alsof hij een lul was en haalt daarmee ook dit jaar moeiteloos de eindlijst.

Hij blijkt als minister opeens een heel redelijke vent.Beeld anp

4. Hans Nijenhuis

AD-hoofdredacteur, full-time Frits van Egters-imitator en eigenaar van een wonderbaarlijke hoeveelheid zelfoverschatting. Schepte op hoe hij tijdens de verkiezingen Rutte zou hebben gedreigd Wilders premier te maken, stelde bij DWDD voor de pietendiscussie te beslechten met een mediator bij hem op kantoor en spuugde bij Jinek geheel volgens de kerstgedachte ook nog even een gewone, normale oliebollenbakker in de bek. Vond dat optreden zelf 'niet AD'. Of het ontslaan van columniste Halina Ajarai na wat tumult over een ongelukkig geformuleerde MH-17-column 'wel AD' was, weten we niet. Het voelt in ieder geval nogal Hans.

Hij spuugde bij Jinek nog even een gewone, normale oliebollenbakker in de bek.Beeld anp

3. Marianne Zwagerman

Low-budget meningenfabrikant onder de opiniemakers. Compenseert een gebrek aan talent moeiteloos met een tekort aan geweten en weet als oprichtster van Powned als geen ander dat troep evengoed verkoopt. Trekt momenteel als 'klimaatoptimiste' door het land en trakteerde na orkaan Irma de getraumatiseerde inwoners van Sint Maarten via Twitter op een optimistisch: 'Je hóéft niet op een eiland te wonen waar eens in de zoveel jaar een orkaan alles verwoest'. Enige vrouw op de lijst. Was ook zonder dubbel-mannelijke achternaam moeiteloos de topdrie binnengedenderd.

2. Camiel Eurlings

Sloeg zijn vriendin in elkaar en is nog steeds IOC-lid.

1. De Man

Van verkrachtingsfantasietjes op Geenstijl tot machtmisbruikende masturbeerders in Hollywood. Van Spacey tot Gosschalk, van Jappe C. tot Louis CK. Het was de hele tijd overal en het hield maar niet op. Op zoek naar de Lul van het Jaar vonden we vooral het Jaar van de Lul. En of het nou om Sigrid Kaag gaat of Hanina Ajarai of de ex-vriendin van iemand die nog steeds IOC-lid is, of alle vrouwen die met liefde hun extra x-chromosoom in zouden willen ruilen om maar geen geslachtsgenootje van een klimaatoptimiste te hoeven zijn, keer op keer moest zij het tegen hem afleggen. En dus ook hier.

Voor het komende jaar adviseren wij u de volgende mening:

Camiel Eurlings sloeg zijn vriendin in elkaar en is nog steeds IOC-lid?

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Betrouwbare Mannetjes Melle Runderkamp en Simon Hendriksen op Twitter: @Betmannetjes

Op zoek naar de Lul van het Jaar vonden we vooral het Jaar van de Lul.Beeld Imageselect
Meer over