ColumnAaf leest sterren

Ariana Grande wordt belaagd met een citroen en Hollywoodsterren blijken en masse hun huizen te flippen

null Beeld

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Citroen

‘De citroenaanval’, zo heeft de Daily Mail meteen maar het incident genoemd waarbij Ariana Grande deze week vanuit het publiek werd bekogeld met een citroen.

Ze was aan het optreden op het festival Coachella toen ze de citroen tegen haar borst kreeg. Een aparte keuze, zou je denken: de meeste sterren krijgen bier over zich heen geworpen, al dan niet vergezeld van een plastic glas of glazen fles. Maar de citroen stond voor meer: waarschijnlijk werd hij gegooid door een fan die boos was dat Grande vorig jaar, bij hetzelfde Coachella, meer betaald zou hebben gekregen dan Beyoncé, die daar ook optrad. En Beyoncé heeft een album gemaakt dat Lemonade heet. En limonade wordt gemaakt van citroenen. Ja, het is even doordenken, maar daar heb je de boulevardpers voor.

Dat fans er boos over zijn dat Ariana Grande meer kreeg dan Beyoncé, is in ieder geval een feit. Een anonieme bron van het festival ontkent het verhaal dat Grande twee keer zoveel kreeg, en zegt dat ze precies hetzelfde ontvingen: 4 miljoen dollar voor het eerste festivalweekend, nog 4 miljoen voor het tweede.

In ieder geval is er nu dus met een citroen gegooid, en verliet Grande woedend het podium met de toch best komische uitroep: ‘Dat is omdat een van jullie een citroen naar me heeft gegooid!’

Ze kwam even later terug om toch nog maar een duet met Justin Bieber te zingen: zijn hit Sorry. Of dat een hint was naar de citroengooier, of een geste naar Beyoncé omdat ze toch meer betaald had gekregen, daar moeten de analisten nog even op worden losgelaten.

Was Sorry een hint? Beeld Getty
Was Sorry een hint?Beeld Getty

Passie

En we leerden nog een nieuwe term deze week: low-key house flippers. Hoe je dat vertaalt, is nog best een raadsel, maar we proberen het toch: op de achtergrond opererende huizendoorverkopers – zoiets?

Het blijkt een groep van beroemdheden te zijn die in Hollywood opereert. Wat doen ze? Huizen kopen, verbouwen en doorverkopen, met dikke winst natuurlijk.

Maroon 5-zanger Adam Levine deed het deze week. Volgens de site people.com zette hij zijn huis met ongeveer 5 miljoen dollar beoogde winst op de Amerikaanse Funda. Beck deed het ook en verkocht zijn huis met ‘verborgen opnamestudio’ na drie jaar. Sharon Osbourne gaf het gewoon toe in een interview: ‘Ik flip huizen, en ik ben er goed in ook.’ Ellen DeGeneres maakt iets mooiers van haar doorverkooppraktijken en noemt het ‘een passie’. ‘Het is niet alleen iets zakelijks.’ Diane Keaton, die veel schijnt te weten van historische renovaties, schreef zelfs een koffietafelboek over het herinrichten van huizen, met de pakkende titel House. Nate Berkus, die tv-stylist van Oprah, heeft in het afgelopen anderhalf jaar vijf huizen bewoond en verkocht.

Het is dus echt een dingetje.

Wij van de sterrenrubriek vragen ons dan weer af of je meer winst maakt als je her en der in je te koop staande huis kleine fotootjes van je eigen beroemde hoofd plaatst. We denken van wel. Wat een tophossel!

‘Niet alleen iets zakelijks’ Beeld AP
‘Niet alleen iets zakelijks’Beeld AP
Meer over