ColumnDe betrouwbare mannetjes

Als je een flinke jongen bent dan zeg je gewoon een keer sorry, Johan

null Beeld

Misschien moeten we eens ophouden met dat het zo verschrikkelijk moeilijk is je excuses aan te bieden als je weer eens uit je nek hebt lopen lullen.

‘We moeten eens ophouden met dat het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit die kast te komen. Als je een beetje karakter hebt dan kom je daar gewoon voor uit.’ En nee, op excuses hoefden ze niet te rekenen, hij ging zich niet gek laten maken door ‘twee hysterische homootjes’.

‘Je probeert meteen de nuance te zoeken, zie ik’, gniffelde presentator Wilfred Genee. Volgens Johan Derksen moesten ze maar eens een ‘flinke jongens’ worden. ‘Marco Kroon wordt in z’n kont geneukt en die hoor je toch ook niet klagen!’ Hoei. Daar moesten Wilfred, Gijpie en Johan zelf heel hard om lachen. ‘Ahjoishulmagweldijoh!’ balkte huisdebiel Jan Boskamp van pret. Het was trouwens Black Friday, stookte Wilfred nog even lekker fel door, ‘of moeten wij dan White Friday zeggen van Sylvana?’ ‘Eng wijf’, vond Johan dat.

De dinsdag ervoor hadden de mannen van Veronica Inside de aandacht weer eens op zich gevestigd toen Genee een brief ter sprake bracht die naar de KNVB was gestuurd om de bond aan te zetten tot meer actie voor homo-acceptatie. Johan en Gijpie pavlovden direct van onvrijwillige anale interactie, via gevallen zeepjes onder de douche, met een onverwachte scherpe bocht naar kontneuken, en de (wink-wink) ‘achterdeur’ van Albert Verlinde. ‘Nou ja, jongens! Dat kán toch niet!’, gierde Wilfred. Ach, Johan kende anders homo’s die daar smakelijk om konden lachen. Albert zelf waarschijnlijk ook wel. ‘We zijn in dit land een beetje aan het doorslaan’, vond Johan: ‘Als ik zeg dat ik in een zwarte auto rij, dan zegt mevrouw Simons: dat is een racist.’

Derksens reactie in de Black-Friday-uitzending had een van de twee homootjes een tweetje doen tikken: ‘Sorry Johan, ik had karakter moeten tonen. Had mij moeten verzetten toen ik de jongenskleedkamer uit werd geduwd door klasgenootjes omdat ‘ik daar niet thuishoorde’.’

De hashtag #sorryjohan was geboren en de ene na de andere homoseksueel deelde op sociale media zijn of haar worsteling met de coming-out. GroenLinks reed gretig een stukje mee op de verontwaardiging, Rob Jetten en Lodewijk Asscher sprongen op de bagagedrager, en ook minister Van Engelshoven was ‘diep geraakt’. Gijpie vond alle kritiek maar onzin. Is maar een grappie joh. Niet zo serieus nemen allemaal. Lekker beentjes op de bank, lekker Premjeliek kijken, lekker joh. Toch? Ja man. Hansie. Ja man. Lekker joh.

In de uitzending van maandag ging het over Derksens recente coming-out als aanhanger van het Forum voor Democratie. Lang was hij zoekende geweest, maar nu had de man met een bloedhekel aan ‘aanstellerij’ en ‘egootjes’ Thierry Baudet en Theo Hiddema ontdekt. Gelukkig bleef er nog genoeg tijd over om het minutenlang over Sylvana Simons te hebben.

Veronica Inside. Vier ouwe kerels die zich klem hebben gemanoeuvreerd in een businessmodel van zelfgegenereerde opwinding. Die, onder het mom van voetbalhumor, niet veel verder komen dan beledigen en omlaag trappen, en het ondertussen zo weinig over voetbal zelf hebben dat ze het woord maar helemaal uit de naam van het programma hebben gehaald. Relletje creëren, terugkomen op je eigen relletje, en vervolgens een nog net iets grotere bek hebben. Een perpetuum mobile van volgepiste shampooflessen.

Nu snappen de Betrouwbare Mannetjes als geen ander dat als je wekelijks zo veel uit je nek moet lullen, je er vaker wel dan niet naast zit. Maar misschien moeten we eens ophouden met dat het zo verschrikkelijk moeilijk is om daarvoor uit te komen. Nee, als je een flinke jongen bent dan zeg je gewoon een keer sorry, Johan.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening.

Sint zat te tanken, en besloot wat gele hesjes te schenken.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Meer over