ColumnAaf Brandt Corstius

Aaf leest sterren: Waylon vraagt zich af waar al die talentenjachttalenten blijven en Celine Dion wordt maar dunner en dunner

null Beeld

Leeggevist

Het is het taboe van de talentenjacht: dat de winnaars na deelname, prijzengeld en deal bij een platenmaatschappij maar zelden echt een ster aan het firmament der BN’ers worden. Of zelfs maar een ster in het schnabbelcircuit.

Daar hebben ze het nooit over, bij zo’n talentenjacht. Het is een en al gouden confetti en ‘nu ligt de wereld aan je voeten’ als iemand weer eens de finale gewonnen heeft.

Waylon, zelf jurylid op een van de draaiende Voicestoelen, sprak zich deze week echter openlijk uit over dit taboe. Hij vindt dat de meeste winnaars van het programma weinig klaarspelen als ze eenmaal in de echte wereld terechtkomen en hij vertelde dat de makers van het programma daar achter de schermen over praten: ‘Je hebt bijna de hele vijver met talent in Nederland leeggevist en je hebt geen gigantische ster gemaakt.’

Open over taboes.  Beeld ANP Kippa
Open over taboes.Beeld ANP Kippa

Het probleem is, dacht Waylon, dat deelnemers na het winnen te weinig van zichzelf laten zien. ‘Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen. Dat vind ik doodzonde. Ik wil Jim leren kennen, die covers heb ik hier al gehoord.’

Hieruit volgt Waylons gouden advies: ‘Eigenlijk vind ik dat je er na The Voice binnen een jaar voor moet zorgen dat je niet meer Pleun van The Voice bent. Dan moet je er voor zorgen dat je Pleun bent of Jim of wie dan ook.’

Zorgen dat je Pleun bent. Het is ronduit filosofisch.

Tule

Een fascinerende transformatie voor Céline Dion. Je zou denken dat iemand die al driehonderd jaar in de showbizz opereert en er al die tijd al hetzelfde uitziet, er op haar 50ste ook zo blijft uitzien. Maar Dion is ineens veranderd in een ingewikkelde haute-couturemodekoningin. Het Frans-Canadese antwoord op het excentrieke New Yorkse oude stijlicoon Iris Apfel, zouden we haast zeggen. Bizar, gedurfd en best wel mal: zo gaat zij tegenwoordig gekleed.

Regencape van zijde.  Beeld EPA
Regencape van zijde.Beeld EPA

Dion, die de laatste tijd bekritiseerd wordt omdat ze nog dunner is geworden dan ze al was (komen we zo op terug), verscheen deze week in Parijs in twee interessante outfits. De ene dag droeg ze een knalgele regencape, maar dan van zijde en 1.500 euro waard, met een groot wollen vest, blote benen en gympen die een boomlange basketballerspeler niet zouden misstaan. De andere dag droeg ze een zware blauwe schipperstrui en een kapiteinspet bedekt met een hoofddoek van zwarte tule – kapitein Haddock meets Griekse weduwe, zoiets.

Over weduwen gesproken; Dions man (en manager) René Angélil overleed drie jaar geleden en het lijkt alsof ze sinds die tijd op een nieuwe stijl is overgestapt. Ook is ze sinds zijn dood veel magerder geworden; uw sterrenkijker wijt haar gewichtsverlies dan ook aan verdriet en vindt het gemeen dat de media er commentaar op hebben.

Maar The Daily Mail rapporteert over wellicht een andere reden van Dions transformatie in kledingstijl en gewicht: zij rapporteren over Pepe Munoz, een knappe jonge Spaanse achtergrondzanger én de personal trainer van Dion, die tegenwoordig op al haar uitjes haar hand vasthoudt en met haar knuffelt. Volgens Dion zijn Munoz en zij alleen beste vrienden.

‘Hij traint haar en zorgt dat ze in haar beste shape is’, schrijft de Mail vilein. Een toyboy waar je mager van wordt. Zouden veel vrouwen en mannen een moord voor doen, maar wij van de sterren vinden het droevig als het waar is.

Meer over