Aaf leest sterren: een beetje verdwaald en zó bejaard

André Hazes is een beetje verdwaald en hengelt naar een SBS6-soap, Paris Hilton is zó bejaard dat ze van mailen houdt. Mailen!

Dingen

Twee celebritybreuken in Nederland deze week, en dan ook nog van twee zeer populaire artiesten en hun wederhelften. Famke Louise (je moet het als Femke uitspreken, meldde het AD deze week; wist uw sterrenkijker niet) is uit elkaar met Snapking, de vlogger met wie ze drie jaar een relatie had. En André Hazes en Monique Westenberg hebben een pauze ingelast in hun relatie, wat meestal betekent dat het over is, tenzij je je geschiedenisboekjes kent, want dan weet je dat een Hazes het best vaak kan uit- en weer aanmaken met dezelfde persoon.

Opmerkelijk is dat Famke Louise, die vlogt for a living, dus beroepsmatig veel vertelt over haar eigen leven, ongelofelijk cryptisch is over de breuk met Snapking. De uitleg: ‘Ik deed mijn ding en hij deed zijn ding. En op een gegeven moment ben je dan niet meer verliefd op elkaar.’ O ja, dat.

Dan weet je wel hoe laat het is.

Over haar leven na de breuk slaat ze al even onbegrijpelijke teksten uit: ‘Ik doe leuke dingen en doe dingen die ik nooit deed en wel zou moeten doen.’ Nou ja, wij hebben eigenlijk ook nooit begrepen wat ze bedoelde met ‘op me monnie’.

Nee, dan Hazes en Westenberg, een jaartje ouder en wijzer en reeds in het bezit van een kind van anderhalf, dat uiteraard ook André Hazes heet. ‘Ik ben denk ik verdwaald geraakt in deze wereld’, zei Hazes eerlijk over het uitgaan van hun relatie. ‘Ik heb dingen verpest.’ Dan weet je wel hoe laat het is.

Verdwaald in deze wereld als hij is, verscheen Hazes op de dag dat zijn relatiebreuk bekend werd op de groots gevierde verjaardag van Gerard Joling, alwaar hij samen met Joling het lied Blijf bij mij zong. Als er niet al een SBS6-soap over hem werd gemaakt, zou ik zeggen: ga dat doen.

Oud

Paris Hilton, gunst, hoe is het dáár eigenlijk mee? Ze is toch een beetje de oma van de huidige beroemdheden-zonder-reden, ja, de oer-beroemdheid-zonder-reden, nog van de generatie voor wie het cool was om op een barbie te lijken en een chihuahua in een klein tasje bij je te dragen. Ze is zo oud dat Kim Kardashian ooit haar assistant was! Bizar.

Deze week uitte Hilton zich wel bijzonder oma-achtig, toen ze aan E!Entertainment vertelde dat ze vindt dat jonge mensen van nu te veel missen omdat ze altijd met hun telefoon bezig zijn. ‘Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ben opgegroeid zonder sociale media. Vroeger hadden we zo veel plezier, omdat niemand een camera had. Tenzij het zo’n wegwerpding was. Iedereen praatte dus ook echt met elkaar, we hadden lol en dansten.’

De oer-beroemdheid-zonder-reden.

Het beeld van een middeleeuwse situatie vol wegwerpcamera’s en echt pratende mensen dringt zich aan je op. Ze moet echt wel verschrikkelijk oud zijn.

Hilton is overigens van de iets oudere elektronica; ze is dol op facetimen en mailen. Dat doet ze dagelijks. Met fans. ‘Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met ze aan het facetimen of mailen ben. Ik kan dan echt mezelf zijn.’

Wow, dat is niet eens ouderwets, dat is gewoon heel excentriek. En innemend, op een treurige manier.

Meer over