De SpeldSatire

4 halfslachtige lessen die Nederlanders uit de pandemie hebben getrokken

null Beeld ANP
Beeld ANP

Toen de wereld vorig jaar werd opgeschud door een pandemie, riepen de experts in koor: het zal nooit meer hetzelfde worden. Nu we aan het staartje lijken te zitten van deze pandemie kunnen we een balans opmaken. Welke halfslachtige lessen hebben Nederlanders getrokken uit de pandemie?

Je hoeft niet altijd op kantoor te werken, maar het heeft wel een soort van de voorkeur.

Je mag nu gewoon thuiswerken van de baas. Maar liever toch ook weer niet. Voor het teamgevoel toch maar in de file gaan staan om naar kantoor te gaan. Als het echt niet anders kan, mag je wel thuiswerken. Gewoon soms.

Je zou kunnen overwegen om één keer minder per jaar op vliegvakantie te gaan.

Hoe we nu met de planeet omgaan zou eigenlijk niet moeten kunnen. Dé les op dit gebied is daarom dat je zou kunnen overwegen om één keer minder te vliegen. Het is ook best duur geworden.

Soms is het goed om even rustig aan te doen, maar je moet er ook van genieten dat alles weer kan.

De pandemie heeft ons even stilgezet en ons de vraag gesteld: moet het nu altijd zo druk? Het antwoord is duidelijk: soms mag je ook wel even rustig aan doen, maar nu juist niet, want nu kun je eindelijk weer van alles.

Op een drukke verjaardag kun je beter niemand vertellen dat je eigenlijk ziek bent.

Tijdens de pandemie hebben we geleerd hoe makkelijk virussen zich verspreiden, of het nu gaat om corona of andere virussen. Kortom: als je je niet helemaal goed voelt, kun je dat op deze drukke verjaardag maar beter even voor je houden.

Meer over