Cd-recensieHope Downs

Zomers en venijnig tegelijk klinken; Rolling Blackouts C.F. flikt het op dit prachtige debuut

Rolling Blackouts C.F.: Hope Downs. Beeld
Rolling Blackouts C.F.: Hope Downs.

Rolling Blackouts C.F.
Hope Downs
Sub Pop/Konkurrent

Daar is het dan: het volwaardige debuut van Rolling Blackouts Coastal Fever uit Melbourne, een uitstekende gitaarband die de laatste twee woorden uit de lange bandnaam meestal afkort tot C.F.

Dat naar Hope Downs werd uitgekeken, komt door de twee prachtige mini-albums Talk Tight (2016) en The French Press (2017): melodieuze gitaarpop, geknipt voor iedereen die houdt van The Go-Betweens, Real Estate, de jonge Nederlandse bands Apneu en Naive Set of de oude Nieuw-Zeelandse bands van het Flying Nun-label, zoals The Chills.

De janglepop uit die hoek kan soms wat te lief en dromerig uitpakken, maar de kracht van ‘RBCF’ is nou juist dat ze daar verre van blijven: hun liedjes bevatten net die schep Parquet Courts die de boel pittig houdt. In An Air Conditioned Man is zelfs het gitaargeweld van Dinosaur Jr niet ver weg.

Op Hope Downs geven ze hun vinnigheid nog net iets meer de ruimte dan op de twee mini-albums. Een uitstekend besluit. Zomers en venijnig tegelijk klinken; Rolling Blackouts C.F. flikt het op dit prachtige debuut.

Meer over