TestPaaseitjes

Zó veel paaseitjes en zó veel tijd om je ermee vol te proppen. Dit zijn de lekkerste (en de állervieste)

null Beeld Studio V
Beeld Studio V

De Volkskrant is uw gids door het immer uitdijende paaseidoolhof. We testten er 52 (allemaal met thuisbezorgservice).

Sommige slechte ideeën beginnen als een goed idee. Dit, het rangschikken van alle smaken paaseitjes van vies naar lekker, begon als een heel goed idee. Er zijn tegenwoordig zo veel smaken paaseitjes. De overzichtelijke tijden van melk, puur en wit, aangevuld met een exotische verrassing als praline liggen definitief achter ons. Wie nu een willekeurige supermarkt binnenloopt op zoek naar een fijn paaseitje, loopt het risico lamgelegd door keuzestress weer met lege handen huiswaarts te keren. De bomen in het bos zijn er in tientallen, misschien wel honderden smaken en kleuren. Een rangschikking, een wegwijzer in het paaseidoolhof, een gids door de chocoladejungle; daar zouden we de maatschappij een groot plezier mee doen. Toch? Ja, uitstekend idee dus.

Totdat het een slecht idee werd. Want hoe ga je honderden smaken paaseitjes testen? Wie moet die proeven? En hoe blijf je daarbij buiten levensgevaar? En, hoeveel ruimte mag een serieuze krant ‘in deze tijden’ aan een paaseitest geven? Uitgesloten waren daarom de klassieke smaken melk-puur-wit. Ook praline doet niet mee, want te standaard. Om het speelveld nog iets overzichtelijker te maken geen dure eitjes van bijvoorbeeld Lindt of van die gespecialiseerde luxe banketbakker om de hoek, want voor je het weet zit je met een essay over de incestueuze wereld van het paasei-recenseren.

Voor deze test selecteerden we de assortimenten paaseitjes van twee grote supermarkten (Albert Heijn en Jumbo), Hema en snoepwinkel Jamin. Met name de laatste twee hebben er een sport van gemaakt om elk jaar met de interessantste smaken te komen.

Bij elkaar kwamen we uit op ongeveer zestig smaken; nog steeds een onverantwoorde hoeveelheid om door één panel te laten proeven. Om het proeven hanteerbaar te houden, maakten we meerdere testpanels die ieder tien tot vijftien eitjes proefden. Over de uitslag valt te corresponderen en dat moedigen we ook aan. Maar vraag alstublieft niet waarom we niet voor eitjes van Kruidvat, Xenos, Lidl of de Hornbach hebben gekozen. Dit is onze selectie en daar zult u het mee moeten doen.

Van links naar rechts: Zure mat, Mokka, Banoffee, Tompouce Beeld Studio V
Van links naar rechts: Zure mat, Mokka, Banoffee, TompouceBeeld Studio V

50. Zure mat (Jamin)

Gemiddeld cijfer: 2,0

Het onomstotelijke bewijs van de theorie dat twee dingen die apart van elkaar best lekker zijn, desalniettemin samen een natuurramp kunnen vormen. Eén jurylid kon het experiment nog wel waarderen en gaf daarom een 2 in plaats van een 1. Een andere proever noteerde ‘puur azijn’. Kan het erger? Zeker. ‘Smaakt naar gefermenteerd schaap’ schreef een panellid. En dat is een belediging voor gefermenteerde schapen.

50. Mokka (Jamin)

Cijfer: 2,0

Op papier een goede combinatie, mokka met chocolade. Maar paaseitjes zijn niet van papier. Eén panellid herbeleeft een jeugdtrauma. ‘Ik barst in huilen uit. Het is zo’n zuur snoepje dat je vroeger bij je muffige oom kreeg.’

50. Banoffee (AH)

Cijfer: 2,0

Ook niet bepaald een publiekslieveling. ‘Irritante, zoete banaan-karamel’ schrijft een kenner, ‘een McFlurry zonder flurry’. Kent u die bananensnoepjes? Nou zoiets, alleen dan ‘c-kwaliteit’.

48. Tompouce (Hema)

Cijfer: 2,4

Vooropgesteld: niets mis met een tompouce. Behalve als je ’m in een paasei probeert te stoppen. Hoewel het eitje er prachtig uitziet (‘Lijkt op een tompouce’, ‘ziet er mooi uit’), houdt de smaak niet over. ‘Had ook rookworst kunnen heten’ oordeelt een panellid. ‘Zoet snot’, is een ander oordeel.

48. Pizza (Jamin)

Cijfer: 2,4

De dood, met een penetrante oreganosmaak. ‘Bolognesechips met chocola’, merkte een panellid op. Iemand anders schreef ‘niet half zo slecht als gedacht’. We proberen nog te achterhalen wie dat is geweest.

47. Ananas (Jamin)

Cijfer: 3,0

Tja. Ananas. Ook niet bepaald een smaak die goed samengaat met chocola, maar daar hebben ze bij Jamin lak aan gehad. ‘Misselijkmakend, niet te doen’, noteerde een panellid. ‘Uit welke chemische fabriek komt dit?’, wilde iemand anders weten.

Van links naar rechts: Kers, Pizza, Ananas, Bananasplit, Watermeloen Beeld Studio V
Van links naar rechts: Kers, Pizza, Ananas, Bananasplit, WatermeloenBeeld Studio V

46. Banana split (Jamin)

Cijfer: 3,3

Drie keer raden waar een paaseitje met bananenvulling naar smaakt. Inderdaad. Je kunt net zo goed een handvol chocolade met een paar bananenschuimpjes nemen, dan ben je misschien nog wel beter af. ‘Niet gebeten is toch mis’, is het commentaar. Geen idee wat daarmee bedoeld wordt.

45. Watermeloen (Jamin)

Cijfer: 3,4

Een geweldige verpakking, zo werd opgemerkt. Paarse stippen op felgroene folie, dat doet de mond wateren. Helaas houdt de smaak niet over. ‘De binnenkant heeft een vieze structuur’. Eén panellid is razend. ‘Een soort laffe rozekoeksmaak. Waar is de watermeloen?’

43. Kers (Jamin)

Cijfer: 3,5

Kersenbonbons zijn voor de liefhebber, maar dit is geen kersenbonbon. Dit is een chocolade-eitje (ja, we zeggen het nog maar eens) met kersensmaak. Niet te hachelen. ‘Wederom chemisch, geen echte kersensmaak’

43. Abrikoos-perzik

Cijfer: 3,5

‘Een explosie in de mond en maag.’ Boem.

Van links naar rechts: Appeltaart, Abrikoos-perzik en Butterscotch.  Beeld Studio V
Van links naar rechts: Appeltaart, Abrikoos-perzik en Butterscotch.Beeld Studio V

42. Appeltaart (Jamin)

Cijfer: 3,8

We beginnen een patroon te herkennen tussen extreem vieze eitjes en de producent ervan. Het zoveelste Jamin-experiment, Eitje Appeltaart, is een jammerlijke mislukking. ‘Koetjesreep met zure appel’ en ‘vieze melk, poederig en goedkoop’ zijn de commentaren. ‘Afblijven’ is dus het advies.

40. Butterscotch (Jamin)

Cijfer: 4,0

Oh butterscotch, het zwarte schaap van het chocoladerepenrek. ‘Misselijkmakende smaakexplosie’ en ‘ik weet niet wat ik proef, maar het is niet goed’, waren de harde, maar eerlijke woorden van onze deskundige jury.

40. Stracciatella (Jumbo)

Cijfer: 4,0

A disaster waiting to happen. En het gebeurde ook. ‘Danoontje, maar dan met chocolade?’, vraagt een jurylid zich af. Hij/zij geeft meteen het antwoord: ‘Nee.’

Van links naar rechts: Stracciatella, Knettersuiker,  Crispybiscuit, Dameblanche en citroen. Beeld studio V
Van links naar rechts: Stracciatella, Knettersuiker, Crispybiscuit, Dameblanche en citroen.Beeld studio V

39. Knettersuiker (Jamin)

Cijfer: 4,2

Interessant idee, maar wel een idee waar niemand op zit te wachten. ‘Teleurstellend langzame knetter’, is het oordeel. ‘Niet per se zoet, alleen leuk als je van knetter houdt.’ Maar zelfs dan kom je bij dit ei niet aan je trekken. ‘Waar is de knetter gebleven?’, vraagt een ander jurylid.

38. Crispy Biscuit (AH)

Cijfer: 4,5

Beetje crunchy, dat is het positiefst aan dit eitje. Verder te zoet.

37. Dame Blanche (Jamin)

Cijfer: 4,6

‘Hol en niksig’, zoals Pasen met slechts paaseitjes van Jamin.

35. Citroen (Jamin)

Cijfer: 4,7

Zuur en chocola gaan niet goed samen, of in ieder geval: zelden. Dus wat dat betreft is het een goed teken dat een jurylid opmerkt dat er ‘weinig citroensmaak’ in dit eitje zit, ‘teleurstellend’. Iemand anders schrijft dat Citroen smaakt naar ‘het zieke broertje van After Eight’.

35. IJsje Discodip (Jamin)

Cijfer: 4,7

Jeugdsentiment in chocola gegoten. Maar helaas. Zowel de smaak als de structuur hebben niets met discodip te maken. ‘Gewoon weer een zoet ei, wat kun je er over zeggen?’ Dat het een gat in onze ziel achterlaat bijvoorbeeld.

34. Suikerspin (Jamin)

Cijfer: 5,0

Een verlaten kermis. ‘Doe het niet, net een gepocheerd ei’ (wat?) en ‘neemt me terug naar precies niks in mijn jeugd.’

33. Nougat (Jumbo)

Cijfer: 5,1

Bij nougat hoop je op noten en stugge, dikke vulling. Maar dit is gewoon een mierzoete crème-vulling met op de horizon een puntje nougat.

32. Mango (Jamin)

Cijfer: 5,3

Mango: lekker. Chocola: lekker. Samen: meh. ‘Jullie halen de M uit mango’, luidt het jurycommentaar. ‘Smaakt misschien een beetje naar sinaasappel.’

Van links naar rechts: aardbei-crips, boterkoek, ijsje-discodip, suikerspin, nougat en mango Beeld studio V
Van links naar rechts: aardbei-crips, boterkoek, ijsje-discodip, suikerspin, nougat en mangoBeeld studio V

31. Boterkoek (Jamin)

Cijfer: 5,4

Net geen voldoende, dus onvoldoende, dus vies. ‘Bah, bah. Heel vies om boter en vet in een eitje te stoppen.’ Ja Jamin, kan deze waanzin ogenblikkelijk stoppen? Je kunt net zo goed een pak boter met chocolademelk naar binnen glijden.

30. Aardbei-crisp (Hema)

Cijfer: 5,5

De eerste voldoende, allemaal in de polonaise.

Maar allemachtig, hoeveel aardbeivarianten kan een mens aan? Het antwoord: nul, of misschien één. En dan liever deze dan de Aardbei (4,0) of de Strawberry cheesecake (4,3), beide van Jamin.

25. Wit Framboos Cheesecake (AH)

Cijfer: 6,0

De beste Framboos-variant, zij het met vleugje cheesecake. Bevalt redelijk, maar meer ook niet. ‘Een kinderfeestje, lekker zoet ook’, is het commentaar. Maar een ander vindt het ‘te zoet’.

De framboosvarianten van Jumbo en Jamin scoorden respectievelijk een 5,0 en een 4,0.

Van links naar rechts: framboos-cheesecade, gevuldekoek, grootmoeders cake, Chai-latte en Knetterdiscodip Beeld studio V
Van links naar rechts: framboos-cheesecade, gevuldekoek, grootmoeders cake, Chai-latte en KnetterdiscodipBeeld studio V

25. Gevulde Koek (Jamin)

Cijfer: 6,0

Een magere voldoende voor het zoveelste duivelse experiment van Jamin. ‘Middelgroot hapje boter’ en ‘ook weer geen amandelspijs’.

25. Grootmoeders Cake (Jamin)

Cijfer: 6,0

Niemand weet wat dit betekent, maar het eitje ruikt in ieder geval naar ‘een toiletverfrisser. Chemisch en erg zoet.’

25. Chai Latte (Jamin)

Cijfer: 6,0

Pure chocolade met thee met melk. ‘Een wolk van melk gevolgd door een natrap smerigheid.’ Tevens de titel van het te verschijnen boek over de paaseitjes van Jamin.

25. Knetter discodip (Hema)

Cijfer: 6,0

Veelbelovend, maar de uitvoering is zeer matig. Massief ei met wat spaarzame knetters.

24. Speculoos (Jumbo)

Cijfer: 6,1

Geen goede combinatie, chocolade met bastognekoeken. Mist echt het knapperige van de koek. Alsnog beter dan de variant van AH (4,0)

Van links naar rechts: speculoos, red velvet, pretzel, pistache en brownie Beeld studio V
Van links naar rechts: speculoos, red velvet, pretzel, pistache en brownieBeeld studio V

22. Red Velvet (Jamin)

Cijfer: 6,2

De legendarische laagjescake omhuld door de ultrazoete chocolade van Jamin bevalt redelijk. ‘Er zit een goede crunch in, zoals in de cake, maar hij is wel te zoet’, is het commentaar. Iemand anders noemt het ‘lekker boterig en zoet’.

22. Pretzel (Jumbo)

Cijfer: 6,2

Bij pretzel hoop je op knapperige stukjes koek met flinke stukken zout. Niets van dat al. Vooral vettig, met een beetje zout.

19. Pistache (Jamin)

Cijfer: 6,5

De pistachenoot behoort tot de cashewfamilie. Aardig eitje, ‘waarschijnlijk wel nep-pistache’.

19. Brownie (Jamin)

Cijfer: 6,5

We beginnen bij de normale smaken van de Jamin aan te komen. En wat blijkt, wanneer de snoepwinkelketen het gewoon simpel houdt, komen er zowaar goede eitjes boven drijven. Dit Brownie-eitje is, gevuld met chocolademousse is, ‘degelijk’, en dat is eigenlijk al heel wat.

De Jumbo-variant is net zo degelijk en scoort ietsjes lager.

19. Marsepein (Jamin)

Cijfer: 6,5

In principe een uitstekend eitje (‘voor wie Sinterklaas niet vroeg genoeg kan komen’), maar omdat de smaakpapillen inmiddels zo verwoest zijn door voornamelijk zijn eigen familie, beklijft dit eitje niet echt. ‘Bitter, marsepein, maar na al die zoete kledder gebeurt er niet zo veel.’

Van links naar rechts: marsepein, matcha limoen, macchiatio en Crème brulée.  Beeld studio V
Van links naar rechts: marsepein, matcha limoen, macchiatio en Crème brulée.Beeld studio V

17. Matcha Limoen (Hema)

Cijfer: 6,6

Een polariserend eitje. ‘Niet voor het gemiddelde publiek’, is het commentaar, ‘de matcha blijft achter in de keel hangen’. Een recent trauma voor een andere proever: ‘Zure mat all over again.’ Iemand anders: ‘Erwtensoep met snoep.’ Maar er is ook één proever dolenthousiast: ‘Citroencake-dressing, echt geniaal.’

17. Crème brulée (Jumbo)

Cijfer: 6,6

Zeer zoet, maar aangename vanilletonen in de vulling. Mist de echte verschroeide karamel-smaak. ‘Lekker krokantje, wel iets te suikerig.’

16. Macchiato (AH)

Cijfer: 6,8

Sterke koffietonen met een bittere nasmaak. Niets bijzonders.

Van links naar rechts: straciatella, orange e stroopwafel Beeld studio V
Van links naar rechts: straciatella, orange e stroopwafelBeeld studio V

13. Straciatella (AH)

Cijfer: 7,0

Een buitenbeentje wel, de straciatellasmaak. Doet toch denken aan labbekakkerige toetjes. Maar het eitje van de AH is uitstekend. ‘Een evenwichtig ei’, schrijft iemand, ‘de smaaksensatie is op zijn plaats.’ Dat betekent niets, maar dit eitje kun je er gerust bij hebben.

Scoort iets beter dan de variant van Jumbo (6,7)

13. Orange (Jamin)

Cijfer: 7,0

Sinaasappel en chocolade zijn als nachochips en guacamole, dat gaat bijna altijd wel goed. Ook dit eitje van Jamin scoort een degelijke zeven. ‘Wel zwaar op de maag.’

13. Stroopwafel (Hema)

Cijfer: 7,0

Een van de paradepaardjes van de Hema, de stroopwafelvariant. Prachtige verpakking, daar valt niets op af te dingen. Maar de smaak, tja, daar zijn de meningen weer heel erg over verdeeld. De één vindt het ‘te zoet’, de ander ‘te zout’, iemand proeft een ‘kinderfeestje’ en weer iemand anders vindt de karamelsmaak ‘te overdadig’. Eén jurylid wil dit ei mee naar huis nemen, liefkozen in de magnetron en gebruiken als broodbeleg.

11. Choco Duo (Jamin)

Cijfer: 7,2

Prima idee, twee chocoladesmaken in één eitje. Zou technisch gediskwalificeerd moeten worden omdat het twee van de drie klassieke smaken zijn, alleen dan samen in één eitje. Maar ja. Bruin-wit, mooi uiterlijk, ‘heerlijk eitje’. Iemand anders merkt terecht op dat je ‘natuurlijk ook een handje vol melk- en witeitjes in je mond kan stoppen’. Is zo, maar wie doet dat nou?

Vann links naar rechts: chocoduo, Advocaat en Cookie Dough Beeld Marie Van Der Donk
Vann links naar rechts: chocoduo, Advocaat en Cookie DoughBeeld Marie Van Der Donk

11. Cookie Dough (Jamin)

Cijfer: 7,2

Globalisering in een paaseitje. Zonder de dwangmatige neiging in alles wat we doen naar de Verenigde Staten te kijken, hadden we de smaak ‘koekdeeg’ nooit gekend. Maar dat terzijde. Keurig eitje, ‘goed zoet’, ‘smaakt naar een ijsje’. Uitermate herkenbaar, voor wie de bekendere producten met koekdeeg wel eens verorbert.

10. Advocaat (Hema)

Cijfer: 7,4

De beste advocaat komt bij de Hema vandaan en is niet alleen in zijn soort een uitblinker, maar überhaupt een heel erg geslaagd eitje. Een jurylid merkt op: ‘komt overeen met de titel’. Ah ja. ‘Goede verhouding tussen de smaken chocola en advocaat.’ Een ander bevestigt dat: ‘echte advocaatsmaak en je proeft alcohol’. ALCOHOL!

De Advocaat-varianten van AH en Jamin scoorden respectievelijk een 5,2 en een 6,2.

Van links naar rechts: Karamel koffie, mango-passievrucht en hazelnoot Beeld studio V
Van links naar rechts: Karamel koffie, mango-passievrucht en hazelnootBeeld studio V

7. Hazelnoot (Hema)

Cijfer: 7,5

Deze hazelnootvariant is lekkerder dan die van Jamin, die beslist niet slecht was (6,5). ‘Gewoon een lekkere hazelnootsmaak’ is het oordeel. En dat is het wel een beetje hè, met hazelnoot. Want ja, gewoon een leuke noot. ‘Solide en degelijk’, als een Volvo V70.

7. Mango-passievrucht (AH)

Cijfer: 7,5

De Albert Heijn bewijst dat je heus wel een lekker eitje kan maken als je zurige smaken met chocola combineert (waar dat eerder faliekant mis ging bij de ananas- of zure mat-varianten van Jamin). ‘Lekker fris’, merkt een jurylid op, ‘ik zou er nog wel eentje willen.’ Maar zo werkt het natuurlijk niet. ‘Fruitig’, is een ander commentaar. Precies goed dus.

7. Karamel-koffie (Hema)

Cijfer: 7,5

Een meer dan goed eitje, dat precies op de juiste manier de smaken karamel, koffie en chocolade combineert. ‘Net als hopjesvla’, zegt een jurylid, waarmee misschien zowel dit eitje als hopjesvla tekort wordt gedaan. ‘Toffee met chocolade’, is een ander commentaar, ‘top’.

Links: Pecan-karamel-zeezout. Rechts: Macaron Beeld Studio V
Links: Pecan-karamel-zeezout. Rechts: MacaronBeeld Studio V

6. Macaron (Jumbo)

Cijfer: 7,6

Zoet, zo zoet. En heel, heel romig. Maar valt buitengewoon goed in de smaak bij het panel.

5. Pecan-karamel-zeezout (AH)

Cijfer: 7,7

De topvijf van de lekkerste paaseitjes wordt ingeluid door de pecan-karamel-zeezout van de Albert Heijn. Zoals eerder gezegd: aan karamel-zeezout is helemaal niets gewaagd meer, de smaak, ooit zo aangenaam schoppend tegen de gevestigde orde, is nu zelf onderdeel van het establishment. Maar door er een snuf pecannoot (uitstekende noot) aan toe te voegen, gebeurt er toch iets nieuws in dit ei. ‘Echt lekker, een engeltje.’ Opvallend is wel: de luxere variant paaseitjes zijn chocoladerepen in eivorm.

Significant beter dan de karamel-zeezout (zonder pecan, dat wel)-varianten van Jumbo (3,4), Jamin (4,0) en Hema (6,7).

Van links naar rechts: Karamel, Kokos en Cappucinno Beeld Studio V
Van links naar rechts: Karamel, Kokos en CappucinnoBeeld Studio V

3. Cappuccino (Jumbo)

Cijfer: 8,0

Jamin, hofleverancier van schrale eitjes, had een alleraardigste cappuccino (6,7), maar deze verbleekt bij de Jumbo-variant. Wat behelst een cappuccinosmaak eigenlijk? Koffie, zeker. Maar melk erbij dan? En wat voor melk? Volle melk? Havermelk? Sojamelk? ‘Zacht van smaak’, en de combinatie met pure chocolade is ‘subtiel’. ‘Lekker bij een daadwerkelijke cappuccino’, merkt iemand anders op. Iemand anders heeft een vraag: ‘Haagse hopjes?’ Hou een keer op met je Haagse hopjes. Dit is cappuccino.

3. Karamel (Jumbo)

Cijfer: 8,0

Karamelsmaken scoren uitstekend in deze test. Ook deze, van Jumbo, is een zeer smakelijk eitje, met mooie stroperige karamelvulling. Niet eens zo zoet, en zelfs een tikkeltje fris, zo wordt opgemerkt.

De Karamel-variant van Jamin scoort een solide 7,0.

2. Kokos (Jumbo)

Cijfer: 8,2

Sterke kokosgeur en in het eitje zelf treffen we zowaar sporen aan van stukjes kokos. Doet sterk denken aan de kokosbonbons van Raffaelo, alleen dan minder knapperig (helaas). Desalniettemin een heerlijk eitje.

De Jamin-variant scoort een 6,5.

null Beeld Studio V
Beeld Studio V

1. Pindakaas (Hema)

Cijfer: 8,9

Wie is er niet groot mee geworden? De onbetwiste kampioen van deze test komt uit de Hemastal en draagt de naam Pindakaas. Pindakaas, zo weten we, combineert goed met alles. Sambal, komkommer, zeezout, karamel, lavendel, brood, hagelslag, Haagse hopjes, havermout, Henny Huisman, rozijnen, banaan, jam en ja natuurlijk, CHOCOLADE. HALLO. Een enorm ei, ‘waarom zo groot?’ vraagt een geïntimideerd jurylid. Omdat, mijn waarde, als iets heel goed is, het nooit groot genoeg kan. Een ei om in te wonen. ‘Toppertje!’ zegt iemand. ‘Lekker krokant’, ‘smeuïg, zoals’, daar komt-ie, ‘pindakaas met stukjes.’ Ja! JA!

(*ook Jumbo heeft een pindakaasvariant. Maar omdat het eitje in twee filialen niet te koop was en online bestellen nu praktisch onmogelijk is, heeft het deze test niet gehaald. )

Paashaas komt aan huis

Wie wel zin heeft in paaseitjes, maar liever niet de straat op gaat of drukke supermarkten bezoekt, kan alle eitjes uit deze test online bestellen. Van Albert Heijn en Jumbo weten we natuurlijk dat ze boodschappen thuis bezorgen (wel pas vanaf 50 euro, dus genoeg paaseitjes voor de hele buurt) en Hema heeft een afhaalservice. Sinds kort heeft ook Jamin een bezorgservice, die aan de lokale winkels is gekoppeld. Op de website van Jamin kun je de dichtstbijzijnde winkel opzoeken en daar vervolgens via WhatsApp bestellen.

Easter eggs

Een easter egg is behalve een chocolade-eitje, ook een aanduiding voor een verborgen boodschap of grapje in bijvoorbeeld een film, televisieserie of computerspel. Tik bijvoorbeeld ‘anagram’ in op Google en de zoekmachine vraagt of je niet ‘nag a ram’ bedoelde. Volgens David Fincher is in ‘elk shot’ van Fight Club een Starbucks-beker te zien. En in The Departed verschijnt voor elke sterfscène van een belangrijk personage ergens een X in beeld.

Meer over