Weerbericht

Wisselend weerbeeld

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

De bewolking heeft op deze zaterdag de overhand, maar toch breekt ook zo nu en dan de zon door. Uit de bewolking valt af en toe wat lichte (mot)regen of een enkele bui, maar kletsnat wordt het niet. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig van kracht. In het Waddengebied kan de wind vrij krachtig worden, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden.

Na een meest droge nacht met kans op nevel en mist, ziet het weer beeld er zondag vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Heel lokaal is een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Met temperaturen van 20 tot 22 graden is het kwik vergelijkbaar met zaterdag.

Na het weekend draait de wind naar het oosten tot zuidoosten en wordt weer warmere lucht naar onze streken aangevoerd. De temperatuur gaat dan ook weer in de lift met dinsdag temperaturen van 21 tot 25 graden. Na een droge maandag neemt dinsdag wel weer de kans op buien toe.

Ook de rest van de week is het wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De temperatuur zal in de loop van de week weer wat dalen en vrijdag is het dan 19 tot 21 graden. In het volgende weekend zakt het kwik mogelijk nog wat verder.

Meer over