Volkskrant Avond: Getuigen volharden: treinkapers mochten niet overleven | Kent u onze nieuwe tableteditie al?

De Amerikaanse delegatie landt in Noord-Korea. Later zouden drie Amerikaanse gevangenen mee terugvliegen naar de Verenigde Staten. Beeld REUTERS
De Amerikaanse delegatie landt in Noord-Korea. Later zouden drie Amerikaanse gevangenen mee terugvliegen naar de Verenigde Staten.Beeld REUTERS

Goedenavond. De drie nieuwe getuigen in de treinkapingszaak volharden dat oud-commandant Iman Koeman hun heeft verteld dat de kapers de militaire bevrijdingsactie niet mochten overleven. In De Telegraaf ontkent Koeman dat. Twee getuigen (van vier in totaal) heffen om die reden hun anonimiteit op. Verder in de Volkskrant Avond: morgen is er vanwege Hemelvaartsdag geen krant, maar wel een speciale tableteditie. Lees hier hoe je die kunt bekijken.

Vandaag belangrijk

Pompeo krijgt drie Amerikaanse gevangenen vrij na onverwacht bezoek aan Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo is erin geslaagd drie Amerikanen vrij te krijgen die door Pyongyang gevangen werden gehouden. Pompeo vertrok woensdag uit Pyongyang met het drietal. Volgens president Trump, die het nieuws bekendmaakte, had de minister ook een ‘goed gesprek’ met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un over de komende top tussen beiden.

Celstraffen tot 30 jaar in ‘vergismoord’ op Amsterdamse dj Djordy Latumahina

De hoofdverdachten van de ‘vergismoord’ op Djordy Latumahina in oktober 2016 zijn donderdag veroordeeld tot celstraffen tot 30 jaar. Ook moeten zij de vriendin van de Amsterdamse dj en hun dochtertje ruim 350 duizend euro schadevergoeding betalen.

Getuigen treinkapingszaak volharden na ontkenning oud-commandant: ‘Ik laat me niet als leugenaar wegzetten’

De drie nieuwe getuigen in de treinkapingszaak volharden dat oud-commandant Iman Koeman hun heeft verteld dat de kapers de militaire bevrijdingsactie niet mochten overleven. In De Telegraaf ontkent Koeman dat. Twee getuigen (van vier in totaal) heffen om die reden hun anonimiteit op.

Privéadvocaat Trump kreeg half miljoen van bedrijf dat banden heeft met Russische oligarch

Michael Cohen, de privéadvocaat van president Donald Trump, heeft volgens The New York Times en CNN bijna een half miljoen euro gekregen van een Amerikaans bedrijf dat banden heeft met de Russische oligarch Viktor Vekselberg. De Russische miljardair werd eerder dit jaar door het team van speciaal aanklager Robert Mueller verhoord in verband met de betalingen.

Video van de dag

Fotograaf Cigdem Yuksel spreekt in de serie Jong in Israël leeftijdsgenoten over hun land. Wat klopt er van haar beeld, en wat niet? In de tweede aflevering zien we Roi Sokolovsky, die zich sterk identificeert met zijn Joodse afkomst, en Omer Harel, die als homo ferm strijdt voor zijn rechten. Hoewel beiden zo op het eerste oog nogal van elkaar verschillen, lijken ze ook op elkaar. ‘Tel Aviv is een van de mooiste plekken ter wereld om volledig jezelf te zijn.’

Vanavond op tv

Wie Ghost zegt, zegt potten bakken. Maar kijk ook eens naar het gemak waarmee de twee acteurs ook zonder softerotische klei-krachttoeren een alleszins geloofwaardig stel neerzetten (RTL 8, 20.30 uur). En in Max Masterclass vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder wat er gebeurt als we muziek horen en waarom sommige liedjes eindeloos blijven hangen (NPO 1, 20.35 uur).

Meer tv-tips vindt u hier.

Uit de krant van morgen

Over de nieuwe Volkskrant-editie op tablet en de Voedselzaak-special

Morgen in de krant, dat klopt niet helemaal: het is Hemelvaartsdag en dan verschijnt de Volkskrant niet op papier. Wel hebben we voor onze abonnees de Volkskrant-editie op tablet. De editie verschijnt elke ochtend en bevat alles wat ook in de papieren krant staat. Met alle voordelen van digitaal, met video, fotoreeksen, podcasts, links naar andere artikelen en het laatste nieuws dat kwam na het drukken van de papieren krant. Op Hemelvaartsdag bundelen we voor u de mooiste verhalen van de Voedselzaak in een speciale bijlage. Een van die verhalen vindt u ook in deze nieuwsbrief. Voor de rest vindt u hier allerlei moois dat vandaag op onze nieuwe website is verschenen.

Lees hier meer over hoe u de editie op tablet kunt lezen.

Na de hongerbuik gaat het in Kenia nu over een nieuw probleem: overgewicht

Naast ondergewicht is ook overgewicht tegenwoordig een groot probleem in de krottenwijken in Kenia. Slecht voedsel is er goedkoop, en een dikke buik staat van oudsher voor welvaart. ‘Rijken kunnen kiezen hoe ze leven: gezond of ongezond. Ik kan dat niet.’

Bert Wagendorp: Marco Kroon is een tragische held en heeft duidelijk een geloofwaardigheidsprobleem

'Heeft Marco Kroon alles verzonnen? Maar waarom dan? Hij bracht er alleen zijn heldenstatus maar mee in gevaar. Of werd die hem te zwaar en wilde hij die bewust vernietigen?'

Aanhanger van de oppositiepartijen in Maleisië vieren de overwinning. Beeld AP
Aanhanger van de oppositiepartijen in Maleisië vieren de overwinning.Beeld AP

Verkiezingen in Maleisië: oppositie claimt overwinning op 'eeuwige' regeringscoalitie

Het ongelooflijke blijkt mogelijk. Als we oppositieleider Mahathir Mohamad mogen geloven, heeft de oppositie de Maleisische verkiezingen gewonnen en de eeuwige regeringscoalitie 'Barisan Nasional' van de troon gestoten.

Gemeente was gewaarschuwd over ‘ruitengooier’, verandert dat de zaak?

Eind 2017 kwamen er bij de gemeente al signalen binnen dat de 29-jarige Syrisch Palestijnse vluchteling Salah A. radicaliseerde. Een paar weken later sloeg hij toe.

Winstmachine ING ongenaakbaar voor volkswoede

ING heeft in financieel opzicht amper last gehad van het salarisoproer. De bank lag de afgelopen maanden onder vuur naar aanleiding van een voorgenomen loonsverhoging voor topman Ralph Hamers van ruim 50 procent.

Meer over