DE GIDSpodcast

Van Twee Kanten, de succesvolle podcast van Corine Koole, is terug

Dit voorjaar lanceerden we een nieuwe podcastserie: Van Twee Kanten. Corine Koole interviewt op empathische wijze koppels over een heftige gebeurtenis in hun leven en wat de impact daarvan was op hun liefde voor elkaar. Vandaag begint een nieuw seizoen met het verhaal van Edwin en Rose.

null Beeld

Iedere relatie heeft strubbelingen. Maar is een liefde bestand tegen grote problemen? Als er een dramatische gebeurtenis een gelukkig stel op de proef stelt, wat gebeurt er dan? Dat horen we van beide partners, in de liefdespodcast die we dit voorjaar brachten.

De rubriek Van Twee Kanten was de voorganger van de huidige rubriek Lust & Liefde in het Volkskrant Magazine. En was destijds - omstreeks 2004 - mateloos populair. De lezersbrieven stroomden binnen toen de rubriek stopte.

De publicatie in audio was ook meteen een publiekslieveling. Het panel van Vink, de podcastgids van NPO Radio 1 tipten de podcast al snel. En ook de reviews waren vrij unaniem. Een luisteraar voelde zich een beetje een voyeur bij een intiem gesprek, maar wist gelukkig de oprechte intentie van deze podcast op waarde te schatten. Andere loofden de openhartigheid van de deelnemers of waren benieuwd hoe het ging met de Noorse geitenboerderij van Lisette en Maarten uit de eerste aflevering. De Vara Gids noemde de podcast zware kost, maar een mooi inzicht in hoe relaties werken.

Op de site Linda.nl werd Van Twee Kanten besproken door hun ‘professor Podcast’. Recensent Marvin Jacobs heeft de aflevering van Kris en Wiggert geluisterd, een verhaal dat bij de makers ook grote indruk maakte. Dit echtpaar is al 40 jaar gelukkig samen, ondanks het verlies van hun twee eerste kinderen. Ze gingen ieder op hun eigen manier met hun verdriet om, maar bleven toch heel dichtbij elkaar. Het is een hartverscheurend, maar troostend verhaal. Professor Podcast vat de intentie van de interviewreeks mooi samen: ‘De podcast laat vooral zien hoe relaties functioneren onder heftige omstandigheden. En daarmee is het veel meer dan alleen maar een heftig verhaal alleen. De inzichten over anderen, daar heb je zélf misschien ook wel iets aan.’

Het nieuwe seizoen beginnen we meteen met een intens verhaal. Edwin en Rose hebben het al niet makkelijk in hun jeugd. Maar als ze eindelijk gelukkig zijn in hun oude boerderijtje, slaat het noodlot toe.

Alle afleveringen zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en de andere podcast kanalen. Napraten over een aflevering kan via onze Podcast Club op Facebook.

null Beeld
Meer over