Toeristen tijdens schietpartij vast in Italiaans hotel

Tientallen toeristen en andere gasten van het Italiaanse Ibis Hotel aan het Comomeer hebben gisterochtend urenlang vastgezeten in het restaurant van het hotel. Een zwaarbewapende en gezochte man had zich verstopt in zijn kamer op de eerste verdieping toen de politie ineens voor zijn deur stond. Wat volgde was een vuurgevecht en een omsingeling van het hotel.

Redactie
Agenten op het dak van het Ibis Hotel. Beeld EPA
Agenten op het dak van het Ibis Hotel.Beeld EPA

De 37-jarige Rafaelle C. was veroordeeld voor een overval en diefstal. Met zijn verblijf in een hotelkamer van het Ibis-hotel in Grandate, overtrad hij zijn huisarrest. Toen de politie aan zijn deur stond om 8 uur in de ochtend, beschoot hij de agenten door de wanden van de kamer.

Urenlang zaten de hotelgasten 'gegijzeld' in het restaurant. Pas rond 11 uur besloten de agenten binnen te vallen in de hotelkamer van de gezochte man. Ze troffen hem dood aan. De directie bood de hotelgasten psychologische hulp aan. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Scherpschutters
De getuigenissen van onder andere Belgische toeristen liegen er niet om. 'Toen ik de lift in de lobby verliet, zag ik een hele rits zwaarbewapende politiemensen in kogelwerende vesten het hotel binnenlopen. Een vrouw trok me terug in de lift en spoorde me aan om naar mijn kamer te gaan. Ze zei dat er zelfs scherpschutters op het dak zaten. We kregen te horen dat er een crimineel in het hotel zat. Het leek wel een film'.

Meer over