technieuws

Spotify maakt ‘Netflix-hub’ voor muziek uit series

Redactie

Muziek van Netflix-series is sinds deze week in een aantal landen in afspeellijsten te vinden op Spotify. De twee bedrijven zijn gaan samenwerken, waardoor er nu een ‘Netflix Hub’ is in de app van de streaming­dienst met muziek uit bijvoorbeeld de populaire series Stranger Things, La Casa De Papel en Squid Game, meldt Techcrunch. Spotify biedt op die plek ook podcasts aan die gaan over series op Netflix.

China vergroot greep op apps van Tencent

Het Chinese tech­bedrijf Tencent moet al zijn nieuwe apps en updates van bestaande apps eerst laten goedkeuren door de Chinese overheid, voordat die gebruikt mogen worden door consumenten. De stap is een verdere aanscherping van de harde aanpak van Beijing van de binnenlandse tech­nologiesector. Tencent kreeg al te maken met strenge regels rond onlinegames voor kinderen, maar ook voor zijn chatapp WeChat.

‘Apple versnelt werk aan een zelfrijdende auto’

Apple versnelt zijn werkzaamheden aan een volledig zelfrijdende elektrische auto. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Apple zou al in 2025 de autonome auto op de markt willen brengen, wat volgens kenners wel erg ambitieus is. Ook Tesla hoopt zo’n volledig autonoom rijdende auto uit te brengen. Naar verluidt heeft Apple met meerdere auto­fabrikanten gepraat over samenwerking bij de bouw van de auto.

Meer over