de gidsinchecken

Slapen in de hipste wijk van Madrid

Een hotel boeken is geen kunst, maar een bijzonder hotel vinden, daar hebben onze reisredacteuren zicht op. Kijk eens naar het 7 Islas Hotel in Madrid.

De kamers van het 7 Islas Hotel in Madrid zijn ingericht in witte tinten. Beeld
De kamers van het 7 Islas Hotel in Madrid zijn ingericht in witte tinten.

Achter de zware deuren van het 7 Islas Hotel in Madrid zit een fikse lobby verstopt, met een uitgestrekte, donkergrijze gietvloer. De ontvangstruimte is tevens een kunstgalerie. Er zijn stijlvolle zithoekjes ingericht en de receptionisten zitten aan een robuuste boomstronk met iMacs erop. In een andere hoek zit gastropub 7 Craft Bar. Er staan slechts een paar tafels, toch is de kaart verrassend verfijnd. Zo eet ik tijdens de lunch een soort ramen-gerecht, maar dan zonder de bouillon, met ‘noodles’ van paddestoelen. Alle ingrediënten en wijnen komen uit de omgeving van Madrid, vertelt de souschef trots en met flair.

Dakterras van het 7 Islas Hotel. Beeld
Dakterras van het 7 Islas Hotel.

De lobby oogt vrij donker, maar de kamers zijn juist spierwit en licht, gemaakt met natuurlijke materialen. Vanuit het raam kijk ik neer op Calle de Valverde, een gemoedelijke zijstraat van Gran Via. (De penthousesuites hebben een privé-terras.) De ligging is perfect, op de rand van Chueca en Malasaña, de coolste wijken van Madrid. Hier vind je de betere winkels, restaurants en bars. Neem bijvoorbeeld een drankje bij de knusse cocktailbar Corazón, iets verderop in de straat. Leuk om te weten: 7 Islas Hotel wordt gerund door de drie kleindochters van de eigenaar, die dit familiehotel samen met designstudio Kikekeller, verantwoordelijk voor de inrichting, transformeerden in een boetiekhotel van de 21ste eeuw.

Tweepersoonskamers vanaf € 120 per nacht, 7islashotel.com

Meer over