Het nieuwe etenSnaqs

Lekker bij de borrel?

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Lekker bij de borrel? Beeld Floor Foods
Lekker bij de borrel?Beeld Floor Foods

Nederland, borrelland en er moet heden ten dage wat bij worden gegeten. Veel zelfs. De overzichtelijke tijd dat de ‘borrel’ vergezeld werd door plakjes leverworst en blokjes kaas met een rood-wit-blauw vlaggetje (en eventueel een schattig zilveruitje on top), ligt ver achter ons.

De verscheidenheid en veelheid van zogenaamde ‘borrelhapjes’ is kolossaal. Een steekproef bracht ons in de supermarkt in de sectie ‘hummus’. Hummus rode biet, hummus pikant, hummus zoete peper, hummus gegrilde groente, hummus naturel, hummus pompoen, hummus klassiek, hummus pesto, hummus zongedroogde tomaat, allemaal voor bij de borrel. En gewoon bij Albert Heijn, hè.

We bleven in de vegahoek en kozen van ‘Snaqs’ (oef) de krokante groentemix. ‘Lekker bij de borrel’ is de aanprijzing, maar met of zonder de vijf in de klok en een begeleidend glas bier of wijn is het niet meer dan wat het is: klein gesneden gedroogde groente met een vleug zout.

Supergrappig zijn de sperziebonen. Er zitten ook stukjes taro in. Nooit van gehoord.

Neem alleen de hummus maar.

Daar moet op gegeten worden, hi, ha, ho.

Cijfer: 6

Meer over