StijlpastoorArno Kantelberg

Je zou menig arbeidsrechtadvocaat de garderobe van een strafpleiter toewensen

Esquire's hoofdredacteur Arno Kantelberg behandelt wekelijks een thema uit zijn persoonlijke stijlhandboek.

Arno Kantelberg
Advocaat Gerald Roethof. Beeld Hollandse Hoogte / Pim Ras
Advocaat Gerald Roethof.Beeld Hollandse Hoogte / Pim Ras

Van alle advocaten zijn de strafrechtadvocaten het zichtbaarst. Wat goed uitkomt, want ze zijn ook het ijdelst. Inzake IJdelheid heb ik nooit begrepen waarom Gregorius dat zonodig in zijn zeven zonden moest opnemen, notabene als hoofdzonde. Wie knapt er niet op van wat aandacht voor zichzelf? Je zou menig arbeidsrechtadvocaat de garderobe van Theo Hiddema toewensen. Of de snorbaard van Oscar Hammerstein.

Gerald Roethof, hierboven, de raadsman van Jos B., is de voorman van een nieuwe lichting strafpleiters met een neusje voor publiciteit. Hij manifesteert zich meestal in een blauw of grijs pak, waarbij hij zich niet vies toont van een grote ruit. Dat geeft hem meer body in de breedte, reden waarom mannen met een onsje meer zich beter verre kunnen houden van de grote ruit. De ranke Roethof kan het prima hebben.

Onder zijn pakken draagt hij bruine schoenen, soms zelfs monk straps van suède. In Milaan of in de Londense City zul je onder een pak nooit bruine schuiten aantreffen, daar is zwart de norm (never wear brown to town). Bruin oogt speelser, al is me die riem in bijpassend leer iets te zindelijk. Je moet nooit helemaal binnen de lijntjes kleuren. Voor een stropdas acht mr. Roethof zich dan weer te recalcitrant, terwijl hem dat juist goed zou passen; nu verdrinkt het smalle hoofd in de trechter die wordt gecreëerd door het open overhemd. Ook jammer: mr. Roethof is wel eens gesignaleerd met een - oemph! - zwart T-shirt onder een lichter gekleurd hemd. Een knappe das had hem behoed voor een dergelijke mispeer. Dat er mouwen aan zijn overhemden zitten, daar gaan we gemakshalve van uit, al is er nochtans geen bewijs voor die aanname. De zoektocht naar manchetten is nog in volle gang.

null Beeld Hollandse Hoogte / Rias Immink
Beeld Hollandse Hoogte / Rias Immink
Meer over