De GidsHotels

Huiskamerhotel in de Chinese wijk van Parijs heeft een ontbijt dat bulkt van de lokale kaas

In een Parijs, een stad met een uitgestrekt ­metrostelsel maakt het niet gek veel uit waar je hotel staat. Vanaf Gare du Nord sta je in twintig minuten voor de deur van het C.O.Q. Hotel in het 13de arrondissement. Geen buurt met vooruitstrevende conceptstores of beroemde bezienswaardigheden, maar wel een waar je Japanse noedels en Vietnamese pho kunt eten: het ­Parijse ­Chinatown.

C.O.Q. Hotel Parijs Beeld .
C.O.Q. Hotel ParijsBeeld .

Wij werden gelokt door iets anders: kamerplanten die een zeegroene Boheemse serre opfleuren, Scandinavisch designmeubilair naast een jarenzeventiglatjeswand met ingebouwd haardvuur, klassieke schilderijen met gouden omlijsting tegen een petrolblauwe muur en plofbanken met pastelkleurige linnen kussens.

De Volkskrant Hotelgids

Zin om een bijzondere hotelovernachting te boeken? Onze reisredacteuren testten de bedden, het ontbijt en de service van meer dan honderd hotels, van Amsterdam tot New York. Op vk.nl/hotels kun je de kaart bekijken en lezen wat zij vonden van het Kurhaus in Scheveningen, een Tree House in Bangkok en het brugwachtershuisje om de hoek.

Op aanvraag kijk je in de lobby annex ontbijtruimte een avondje Netflix op een groot scherm, of daag je medegasten uit voor een potje Mariokart. Flexwerkers kunnen overdag rekenen op onbeperkt koffie en na vijven verschijnt een complementair wijntje voor je neus. Fijn, zo’n verlengde huiskamer, want de standaardkamers zijn petite, met net voldoende ruimte om te manoeuvreren rondom het riante bed met gekleurde sprei. Het ontbijt bulkt van de lokale ingrediënten (veel kaas), de receptie verkoopt souvenirs van kleinschalige Franse producenten. Alleen de zeep in de badkamer is een beetje raar: van het oer-Hollandse merk Rituals, ruikt heerlijk, maar toch hadden we liever een ‘Savon du Paris’ gekregen.

Kamers vanaf € 109 per nacht. coqhotelparis.com

C.O.Q. Hotel Parijs Beeld .
C.O.Q. Hotel ParijsBeeld .
C.O.Q. Hotel Parijs Beeld .
C.O.Q. Hotel ParijsBeeld .
C.O.Q. Hotel Parijs Beeld .
C.O.Q. Hotel ParijsBeeld .
Meer over