Het nieuwe etenluxury Christmas pudding

Hoe luxe kan luxury Christmas pudding uit de magnetron zijn?

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: kerstpudding.

null Beeld Matthew Walker
Beeld Matthew Walker

Iedereen die al boodschappen doende weleens is gezwicht voor het voorvoegsel ‘luxe’ weet: dingen die luxe zijn worden zelden luxe genoemd. Denk luxe croissantjes, denk luxe slagroomtaart uit de diepvries, denk luxe spuitbusslagroom (met ‘extra stevige toef’, volgens Melkan). En tóch levert het woord ‘luxury’ in combinatie met een magnetronicoontje op de gouden wikkel een effectieve bijdrage aan de hoge impulsaankoopfactor van Matthew Walkers ‘luxury Christmas pudding’. Moist! Juicy! Proberen!

De luxe magnetronpudding (hypothese: de Miljonair Fair van de kant-en-klare feestdagendesserts) moet mee naar vrienden die wél een magnetron hebben. De mededeling ‘remove outer packaging’ zien we over het hoofd. Lang, extreem dom verhaal kort: luxury Christmas pudding in de hens, magnetron net niet tot ontploffing gebracht.

De ‘classic’ Christmas pudding-variant overleeft onze klassieke stommiteit wel. Na 50 seconden en een minuut wachten prikken we in een droog, rozijnenrijk toetje met 9 procent cider. Niet slecht, als Britse kerstpudding je ding is. En als je niet de luxe hebt van magnetronvrienden die óók een zelfgebakken carrot cake serveren.

Cijfer: 6,5

Meer over