WeerMaandag 17 mei

Het weerbericht voor maandag 17 mei: onstuimige buien

null Beeld

Maandag bepaalt een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden het weer. In de ochtenduren is er veel bewolking en op meerdere plaatsen valt af en toe regen. In de loop van de dag breekt de zon steeds vaker door, maar verspreid ontstaan ook flink wat buien. Sommige buien kunnen pittig uitpakken met hagel, onweer en veel regen in korte tijd. Tussen de buien door ligt de temperatuur rond 15 graden, daarbij waait een overwegend ­matige westenwind. In de avonduren neemt het aantal buien geleidelijk af en winnen opklaringen terrein.

In de nacht naar dinsdag kan nog een enkele bui vallen. Tijdens een spaarzame opklaring ontstaat een mistbank en kouder dan 8 graden wordt het niet. Dinsdag overdag ­zullen verspreid over het land weer buien ontstaan. De meeste buien vallen in het binnenland, in de kustprovincies is het vaker droog met meer zon. Het is opnieuw vrij koud met maxima rond 15 graden.

Woensdag is de atmosfeer iets minder onstabiel. Op meerdere plaatsen vallen buien, maar het ­onstuimige karakter met onweer en veel regen verdwijnt langzaam. De zon breekt later op de dag vaker door, maar met 15 of 16 graden houdt het wel op wat temperatuur betreft. Donderdag en vrijdag zijn buien minder talrijk en hevig.

Meer over