het weerberichtdonderdag 7 maart

Het weerbericht voor donderdag 7 maart: het blijft hard waaien

Een fietser rijdt tegen de wind in over de Erasmusbrug. Beeld ANP
Een fietser rijdt tegen de wind in over de Erasmusbrug.Beeld ANP

Tot nu toe is er in deze lentemaand dagelijks neerslag opgevangen in de regenmeters, 7 tot 34 mm. Daarbij is het wel vrij zacht geweest. En voorlopig blijft het wisselvallig, doordat een stevige westelijke wind storingen over ons land aanvoert. Het wordt wel iets frisser.

Donderdag begint vrij nat, in de vroege ochtend valt er 7 tot 15 mm regen. Ook trekt de zuidwestenwind aan. Zware windstoten van 75 km per uur kunnen erg hinderlijk zijn in het verkeer. Later op de dag waait er in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden een stormachtige westelijke wind, windkracht 8.

Donderdagmiddag is het op sommige plaatsen tijdelijk minder nat, mogelijk komt de zon even tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van 9 tot 11 graden is het de laatste milde dag van de week. Donderdagavond trekt opnieuw een gebied met regen over ons land.

Vrijdag valt er met name in het zuidoosten een enkele bui. Vanuit het noordwesten krijgt de zon steeds meer ruimte en blijft het veelal droog. De westelijke wind is minder aanwezig. Op vrijdagmiddag ligt de temperatuur rond de gebruikelijke waarde van 8 of 9 graden.

In het weekend verandert er niet veel aan de maximumtemperatuur. Wel gaat het opnieuw hard waaien, vooral op zaterdag. Ook trekken van tijd tot tijd regengebieden over ons land.

Meer over