Service

Het weerbericht voor donderdag 6 mei: minder buien

null Beeld

Een actief lagedrukgebied trekt donderdag over het noorden van Frankrijk richting het oosten. De randen van dit lagedruk­gebied zorgen voor het weer in ­Nederland. Waar het noorden vandaag nog begint met ruimte voor de zon, neemt in het zuiden van het land de bewolking al snel toe. De overwegend westenwind blijft echter rustig en is soms zwak, windkracht 2, maar meestal matig, windkracht 3 of 4. In de loop van de ochtend ontstaan in het noorden steeds meer stapelwolken, waarvan een enkele kan uitgroeien tot een bui. In de zuidelijke provincies en het oosten van Gelderland valt de neerslag als gevolg van het lagedrukgebied. De temperatuurverschillen in het land zijn niet groot: het wordt zo’n 10 graden aan de noordkust, tot 12 graden in Limburg.

Ook vrijdag loopt de temperatuur weinig uiteen: het wordt 11 tot 14 graden. Het lagedrukgebied is weggetrokken, dus op meer plaatsen is de zon te zien. Stapelwolken vormen zich nu in het gehele land en daaruit valt soms een fikse bui.

Komend weekend zitten we in de overgang naar warmer weer. Zaterdag valt geruime tijd regen, waarna het kwik zondag kan oplopen naar 20 tot 25 graden. Er zijn nog wel ­stapelwolken en ook zondag houdt de buienkans aan.

Meer over