Het weerWolken

Het weer: voor het eerst weer wolken aan de hemel

Voor het eerst sinds lange tijd verschijnen er woensdag weer wolken aan de hemel. In het noorden gaat het om lage bewolking die vanaf zee binnendrijft. Vooral op de Waddeneilanden kan dat leiden tot een enigszins grijs weerbeeld.

Een molen in Schiedam. Beeld null
Een molen in Schiedam.

In de ­zuidelijke provincies drijven juist sluierwolken over, die afkomstig zijn van buien boven Frankrijk en België. Het is mogelijk dat later op de dag een enkele regen- of onweersbui over Limburg of het zuiden van ­Brabant trekt.

In het grootste deel van het land blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 23 tot 30 graden, in de kustgebieden blijft het kwik wat ­lager. Er waait een matige noordoostenwind, kracht 3 of 4. In de nacht naar donderdag komt het ­minimum rond 12 graden uit.

Donderdag overdag is er opnieuw een afwisselend beeld van zonneschijn en wolkenvelden, met de meeste wolken in de noordelijke helft van het land. Er zou zelfs lokaal een spatje regen kunnen vallen, maar het levert amper iets op. Het wordt 20 graden op de stranden tot 28 graden in Limburg. De wind waait matig uit het noorden tot noordwesten, kracht 3 of 4.

Vanaf vrijdag wordt de hogedruk­invloed weer groter. De wind draait terug naar noordoost en voert ­wederom zeer droge lucht aan. Het weekeinde verloopt uitgesproken zonnig, met maxima van 24 tot 29 graden.

Meer over