Het weerzonnig

Het weer: ronduit zonnig, plaatselijk 35 graden mogelijk

Vandaag is het ronduit zonnig, er zijn nauwelijks of geen wolken aan de hemel te zien. De wind waait uit een noordelijke richting, waarbij de temperatuur in het noordwesten en noorden tussen 28 en 30 graden ­uitkomt. In het midden, oosten en zuiden van het land wordt het ­tropisch warm, tussen 31 en 34 graden. Plaatselijk is zelfs 35 graden mogelijk.

Bakken bij recreatieplas De IJzeren Manzomer. Beeld null
Bakken bij recreatieplas De IJzeren Manzomer.

In het weekend blijft het tamelijk zonnig, maar er stroomt vanaf de Noordzee wat minder warme lucht over Nederland uit. Zaterdag wordt het 26 tot 28 graden in het noorden en 29 tot 32 graden in het midden, zuiden en oosten. Zondag ligt het maximum tussen 24 en 28 graden. Maandag gaat de temperatuur opnieuw omhoog, bij flink wat zonneschijn wordt het 25 graden in het noorden tot 31 graden in het zuidoosten.

Dinsdag en woensdag wordt het heet, met maxima van 30 tot 35 graden in het binnenland. De wind waait uit oostelijke richtingen, zodat de tropische warmte ook in de kustgebieden terugkeert. Alleen op de Waddeneilanden is het iets koeler met 28 of 29 graden.

We beleven een bijzondere zomer, in het binnenland is een regionale hittegolf gaande sinds 12 juli. Vandaag duurt de hittegolf al 23 dagen en dat is een nieuw record. In juli 1994 beleefde het Limburgse Arcen een regionale hittegolf van 22 dagen.

Meer over