De GidsTerrasloeren

Gezien op het terras: mogelijk een afspraakje voor een ménage à trois

null Beeld Sasa Ostoja
Beeld Sasa Ostoja

Stijlredacteur Cécile Narinx en zielenknijper Marcus Huibers determineren nietsvermoedende terrasgangers aan de hand van kleding, gedrag en hun drankjes. Deze week: een mysterieus trio in Den Haag.

Cécile Narinx en Marcus Huibers

M: Zie je die blonde daar, in dat strakke witte hemdje en die tropische rok, aan dat tafeltje dat voor drie is gedekt? Ze zit glimlachend voor zich uit te staren. Lijkt mij een anticipatiegrijns.

C, een stief kwartier later: Kijk, daar zijn nummer 2 en 3! Ik noteer een donkerblauwe jumpsuit, een zwart tasje en beige sandaaltjes bij haar. Hij draagt een grijze polo met zwarte boorden, een zwarte broek, een riem met een geprononceerde gesp, zwarte veterschoenen en sokken met infantiele gekleurde blokken erop.

M: Ik vind het een outfit voor medewerkers van een fastfoodketen.

C: Het is inderdaad beresaai. Die sokken doen daar niets aan af. Ein Mann ohne Eigenschaften – al lijkt hij qua gezicht op een jonge Ethan Hawke of Paul Rudd.

M: Mijn stoute kant zegt: die hebben via internet afgesproken voor een ménage à trois.

C: Mijn preutse kant zegt dat jouw stoute kant te veel fantasie heeft. Nummer 2 en 3 zijn absoluut een stel, maar zij zit tegenover de blonde en hij zit naast haar. Dat heeft de blonde van tevoren zo uitgedokterd, zij had de eerste keus qua stoelen.

M: (Opgetogen:) Kijk! De blonde en de grijze polo raken elkaar aan!

C: Zijn ze broer en zus misschien?

M: Zou kunnen, maar het is ze niet aan te zien.

C: Nee, ze hebben ieder een heel ander metabolisme en ook een heel andere teint. Zij is roze, hij een beetje oesterkleurig grijsgeel. Misschien heeft-ie het aan zijn lever.

M: Of iets met zijn galblaas. Zijn vriendin vind ik heel mooi. Ze lijkt op die Emma uit de Harry Potter-films.

C: Jij vindt elke week iedereen heel mooi! Emma Watson, oké, met een vleugje Rifka Lodeizen. Maar zij is óók bleek, zeker naast dat charcuterieplateau.

M: Wat ik zie is dat ze heel slanke armen heeft. De blonde heeft juist opvallend gespierde armen. Ze gaat nu voor haar vierde glas rosé. Die eerste twee heeft ze in d’r eentje achterover geslagen. Zou ze zich moed hebben ingedronken? Wat zouden ze toch van elkaar zijn?

C: Ze kennen elkaar al langer. Oud-huisgenoten misschien? Of zijn zij zussen?

M: Jahaa, dat is het! De brunette draagt donkere kleren, de blonde iets lichts. Zou het iets yin-yangerigs zijn, een vreemde symbiose van een twee-eiige tweeling? De blonde is wel heel hard haar best aan het doen voor hem. Lachen met de mond ver open, veel praten. Aerosolen krijgen vrij spel, constateer ik als epidemioloog. Wat niet zoveel te maken heeft met epidemieën overigens, maar dat weten maar weinig mensen. Weet je waaraan je epidemiologen herkent?

C: Nee.

M: Het zijn de enigen die het woord vloeiend kunnen uitspreken.

C: Epidemimoloog. Hè, verdorie. Maar even serieus: zit zij nou de vriend van haar zus te versieren? Dat is nummer 1 in de categorie not done. De brunette heeft inderdaad opmerkelijk ranke armen. Beetje Giacometti meets Betty Spaghetty.

M: Ik móét weten of mijn theorie klopt. Ik ga de ober vragen om uit te vogelen wat ze van elkaar zijn.

De welwillende ober komt twintig minuten later vertellen dat de bijeenkomst een reünie is van een ouderpaar en hun gewezen nanny.

C: ( Stupéfait:) De nanny? Alhoewel: logisch. We hadden het kunnen raden. Die armspieren heeft ze gekweekt door haar oppaskind eindeloos op te tillen en rond te dragen, de schat.

M: Ik wil geen kind. Maar wel een nanny.

Meer over