Geniet een Jedi-opleiding in Disneyland Parijs

In de winkeltjes van Disneyland Parijs liggen de Star Wars-zwaarden en Darth Vader-maskers hoog opgetast. Een nieuwe generatie kinderen gaat kennismaken met de Star Wars-films, een reeks die in 1977 begon.

De kinderen krijgen een Jedi-pak aangemeten en een 'lightsaber'. Beeld Corinne van Duin
De kinderen krijgen een Jedi-pak aangemeten en een 'lightsaber'.Beeld Corinne van Duin

Op 16 december gaat het zevende deel, The Force Awakens, in première. Participerend producent Disney laat dat niet ongemerkt voorbijgaan. In Discoveryland, het deel van het Franse pretpark waar alle sciencefiction-attracties zich bevinden, is nu een Jedi Training Academy ingericht. Het fictieve riddergenootschap Jedi leert jonge bezoekers - padawans - vechten met een lichtzwaard.

Zes keer per dag kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar zich hier aanmelden. Er is plaats voor twaalf rekruten per keer, dus het is zaak uw kind direct bij het betreden van het park aan te melden. De kinderen krijgen een Jedi-pak aangemeten en een 'lightsaber'. Vervolgens krijgen zij zwaardvechtinstructies op een podium. Kunnen zij de slechteriken Darth Vader en zijn Startroopers verslaan? May the Force be with them!

disneylandparis.nl

Meer over