technieuws

Facebook alsnog voor rechter om machtsmisbruik

Redactie

Facebook moet toch voor de rechter verschijnen in een zaak die de Amerikaanse toezichthouder FTC had aangespannen vanwege machtsmisbruik, heeft een rechter dinsdag beslist. Volgens de FTC heeft Facebook een monopoliepositie op de markt van de online­netwerken. Facebook zou Instagram en WhatsApp hebben gekocht om dat monopolie op een oneerlijke manier te beschermen. De rechter wees een eerdere zaak nog af.

Oprichter van WhatsApp leidt tijdelijk Signal

Moxie Marlinspike is teruggetreden als hoogste baas van berichtenapp Signal. Signal wordt door privacyexperts omarmd als alternatief voor WhatsApp. Het aantal gebruikers blijft groeien, maar met 40 miljoen is dit aantal nog altijd een schijntje vergeleken bij WhatsApp. Voor­lopig neemt ­Brian Acton de honneurs waar bij Signal. Acton was ooit een van de bedenkers van WhatsApp en richtte na de verkoop aan Facebook samen met Marlinspike Signal op.

Apple keerde 53 miljard euro uit aan appmakers

Sinds de start van zijn appstore in 2008 heeft Apple aan app-ontwikkelaars 260 miljard dollar uitgekeerd. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van ’s werelds waardevolste bedrijf. Een jaar geleden stond dit cumulatieve bedrag nog op 200 miljard dollar, waarmee de jaarstand van 2021 op 60 miljard dollar (53 miljard euro) uitkomt. Hoeveel Apple eraan heeft verdiend, is niet duidelijk. Het percentage dat Apple op app-aankopen inhoudt, verschilt immers per app.

Meer over