Eindelijk regen! 10 perfecte attributen voor een natte zomerdag

Na droogte komt regen. Daarom heeft de Volkskrant de 10 perfecte attributen voor een natte zomerdag voor u op een rijtje gezet.

Redactie
Bezoekers van het festival Down the Rabbit Hole. Beeld anp
Bezoekers van het festival Down the Rabbit Hole.Beeld anp

Maak het met kunstenaars

€17,90, via bispublishers.com

Zou het waardevol zijn de workshops van het Stedelijk Museum met kunstenaars te delen in een boek?, vroegen Rixt Hulshoff Pol en Hanna Piksen, allebei verbonden (geweest) aan het Stedelijk, zich af. Hun antwoord was 'ja' en het resultaat is een kunstdoeboek voor volwassenen en kinderen. Hierin leert beeldend kunstenaar Joep van Lieshout u een 'ding voor de toekomst' te maken en vertellen modeontwerpers Viktor & Rolf hoe u een outfit kunt maken. Onze favoriet is de workshop 'woordvormen' van schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas. Die gaat zo: bedenk iets waarnaar u verlangt en iets waarvoor u bang bent. Stop een stuk zoutdeeg in uw mond, spreek het woord uit, bak het deeg af en je hebt een woordvorm. Voor wie het huis uit wil: u kunt natuurlijk ook live meedoen met een kunstenaarsworkshop in het Stedelijk Museum.

null Beeld Andrea Turvey
Beeld Andrea Turvey

Ruitenwisser lichtzwaard
€19,95, via radbag.nl

Wat saai eigenlijk, zo'n ruitenwisser, konden we maar met een lichtzwaard rondzwaaien en regendruppels afketsen met elektromagnetische velden en plasma-fysica - of zoiets. Voordat dat kan, zijn we lichtjaren verder, verwachten we. Tot die tijd moet u het zien te redden met dit geinige opzetstuk.

null Beeld
Beeld

Wool and the Gang Hounds of Love
Trui breikit, €177, via woolandthegang.com

Niet getreurd bij binnenzitweer: het is een ideaal moment om alvast aan uw wintergarderobe te werken. Bijvoorbeeld met een breikit van Wool and the Gang. Neem deze 'Hounds of Love' mannentrui. In de webshop kiest u de kleuren en bestelt u een kit met precies genoeg wol en een patroon. Het is een ontwerp voor gevorderden, dus daar bent u wel even zoet mee. Niet gezegend met handwerkvaardigheden? Voor een meerprijs (in dit geval zo'n 100 euro) breit een 'gangsta' de trui voor u. Loopt u wel een belangrijke ontspanningsoefening mis, want bij Wool and the Gang is het credo: 'Knitting is the new yoga.'

null Beeld
Beeld

Exploding Kittens
€24,99, via explodingkittens.com

'Een kaartspel voor mensen die houden van kittens en ontploffingen en laserstralen en soms ook geiten.' Zo omschrijven de makers zelf hun spel Exploding Kittens. Blijkbaar zijn er op de wereld veel van dat soort mensen: vorig jaar schreef het spel geschiedenis op Kickstarter door het meest gefinancierde spel ooit te zijn, met tevens het hoogste aantal investeerders. Hoe het spel gaat? 'Het is een strategische kattenversie van Russisch roulette.' Simpel en uiterst melig, meer is er moeilijk over te zeggen.

null Beeld
Beeld

Brandt & Levie zeep
€5,75, via contactformulier op brandtenlevie.nl

Brandt & Levie - u weet wel: die worstenmakers - hebben het begrip duurzaamheid goed begrepen. Omdat ze niet willen dat er ook maar iets van de varkens waarvan ze hun worsten maken wordt weggegooid, maken ze van het overgebleven varkensvet zeep. Helemaal niet gek, want vroeger deed men niet anders. Het was even zoeken naar de juiste formule: de eerste variant schuimde niet, de tweede rook te veel naar varken. Zeepmakerij ZEEP! schoot te hulp en nu kunt u kiezen uit twee geurmelanges: jeneverbes, wierook en marjoraan of bergamot, kruidnagelblad en koriander.

null Beeld Andrea Turvey
Beeld Andrea Turvey

Duo regenponcho
€3,50, via Urban Outfitters

Hanneke en Janneke delen ditmaal niet moeders paraplu, maar een regenponcho. Ideaal voor een festivalminnend vriendenpaar: je raakt elkaar nooit meer kwijt. Hoe goed te dansen in zo'n ding is weer een heel ander verhaal.

null Beeld
Beeld

Salt Water Sandals
€80, via saltwater-sandals.com

Ze zijn van leer, maar kunnen tóch goed tegen water: de sandalen van Salt Water. Je kunt ze zelfs in de wasmachine gooien. Het begon ooit in St. Louis, Missouri, met schoenmaker Walter Hoy. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte hij, bij gebrek aan beter, sandalen van restjes leer die overbleven bij de productie van soldatenlaarzen. Zeventig jaar later verkoopt de Hoy Shoe Company nog immer de naar eigen zeggen cult classic. Voor kinderen en vrouwen in alle kleuren van de regenboog, maar altijd met de kenmerkende doorgestikte rubberen zool en roestvrije gespen.

null Beeld
Beeld

Knox V2-VR-bril
€8,78, via knoxlabs.com

Regent het buiten dat het giet, dan is de oplossing anno 2016 eigenlijk simpel. U plaatst uw smartphone in een VR-brilletje en creëert zo uw eigen zonnige werkelijkheid. Valt uw pretpark-bezoek in het water? Dan bezoekt u Eftelings nieuwste achtbaan de Baron toch gewoon in VR? Een sprongetje van de hoge duikplank? Ook dat kan vanuit de huis-kamer. Wilt u liever met een motor over een Peruaans zandduin crossen in plaats van binnen zitten kaarten? Ook daarin kan worden voorzien. De Knox V2 kwam als beste budgetoptie uit de VR-brillentest van techmagazine Bright. Wilt u de real shit, dan kunt u een Oculus Rift kopen (oculus.com), kost u wel zo'n 540 euro.

null Beeld Andrea Turvey
Beeld Andrea Turvey

Zilveren Lepel voor kinderen
€19,99, in de boekhandel

Een beetje slimme ouder zet zijn kinderen achter het fornuis op druilerige dagen. Uw kroost is onder de pannen (hèhè) en u kunt na afloop aanschuiven voor een maal. Met de kinderversie van dé Italiaanse kookbijbel kan het haast niet anders dan nog lekker worden ook. Het zijn de recepten uit De Zilveren Lepel, maar dan iets vereenvoudigd, stap voor stap uitgelegd en met illustraties. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen volgens de beschrijving van het boek zonder volwassenen koken, kinderen vanaf 7 jaar hebben begeleiding nodig.

null Beeld
Beeld

ZEE tuinslanghaspel

€129 (maat L), o.m. via wonenmetlef.nl

Mocht u behoefte hebben aan een natte zomer, maar is het ineens stralend weer, dan kan het Belgische ZEE u helpen. De tuinslanghaspel Mirtoon van dit designmerk won in 2012 een Henry van de Velde Label, een belangrijke Belgische designprijs. We snappen waarom: de haspel is strak vormgegeven, doch speels uitgevoerd in felle kleuren en, belangrijk bij design, uiterst functioneel. De haspel is van niet-verkleurend kunststof, zodat het roze, groen, zwart of wit ook in zonlicht lang mooi blijft. De slang is 10meter lang en de behuizing draait, aan de muur gemonteerd, 180 graden mee. 'De plantjes water geven, doe je nu fluitend', zoals ze bij webshop Wonen met Lef zeggen.

null Beeld
Beeld
Meer over