Thuis etenwijn erbij

Een verheugend fijn bubbelende roséchampagne van vrouwelijke makelij

null Beeld
Onno Kleyn

Vrouwen nemen de planeet over. Nou ja, mijn planeet, die van bezig zijn met en schrijven over wijn en eten. Heel goed. Patricia Sonneveld bijvoorbeeld, verkoopt met haar Bubbels & Meer champagnes van vijf of zes kleine producenten waar een vrouw aan het roer staat. Vaak samen met een man, soms zonder. Bij J. Lassalle zijn het drie generaties vrouwen. De ‘J.’ in de naam herinnert aan de in 1982 overleden Jules, echtgenoot van de inmiddels 101-jarige Olga. Dochter Chantal en kleindochter Angéline bestieren samen met haar de wijngaarden in de Montagne de Reims. Allemaal lapjes zijn het, vlekjes koele grond waar pinot meunier, chardonnay en pinot noir de bladeren spreiden. Twee witte variëteiten en een blauwe. Van blauwe druiven kún je witte wijn produceren, als je maar snel genoeg perst en zo sap en schillen scheidt – uit de schillen komt kleur. Dat is wat er in witte champagnes gebeurt. Maar je kunt er ook rosé mee toveren. Die van Lassalle is happig, gelaagd en geschraagd, ruikt subtiel naar amarenekersen en aardbei. Bubbelt verheugend fijn en combineert soepelheid met verfijning. Feest.

Lassalle champagne rosé Beeld -
Lassalle champagne roséBeeld -

J. Lassalle Champagne Rosé

Bubbelsenmeer.nl, € 53,-

Prijs/kwaliteit 8

Meer over