IncheckenLensvelt Loft Antwerpen

Droomloft vol Dutch design op het Antwerpse Eilandje

Stedentrip op het programma met een groep liefhebbers van design en architectuur? Boek de Lensvelt Loft in Antwerpen.

null Beeld Lucid
Beeld Lucid

Vind maar eens een fijne slaapplek voor een groep volwassenen, midden in een grote stad. De Lensvelt Loft in Antwerpen biedt uitkomst, aan designliefhebbers welteverstaan. Hans Lensvelt, eigenaar van meubelmerk Lensvelt, vulde een 352 vierkante meter grote loft op het Antwerpse Eilandje met ontwerpen uit eigen stal en van bevriende Dutch designers.

Gooi bij binnenkomst de sleutels op het dressoir van Atelier van Lieshout en mik een eventuele paraplu in de haaienbek van Studio Job. Zwevende traptreden leiden naar de tweede verdieping van de duplexloft, waar de eettafel in de open keuken al gedekt is met servies van Maarten Baas.

null Beeld Lucid
Beeld Lucid

Maximaal acht personen kunnen logeren in de drie slaapkamers op de begane grond en een hangende open kubus in de houten nok van de loft, bereikbaar via een loopbrug en wederom een zwevende trap zonder leuningen. Het devies luidt dan ook: laat kinderen maar thuis. Wie zonder knikkende knieën verder klimt, komt uit op het dakterras met uitzicht op de jachthaven en het MAS (Museum aan de Stroom). Met de benen omhoog in de Cane-divan, blader je door boeken over Nederlandse kunstenaars als Rietveld, Mondriaan en De Kooning.

undefined

null Beeld Lucid
Beeld Lucid

Het enige moment dat de overdaad aan kunst en design zelfs de grootste liefhebber tegen zou kunnen staan, is tijdens een bezoekje aan het toilet: zo’n ijskoude roestvrijstalen wc-pot, daar wordt niemand blij van.

Circa € 250 per nacht, minimaal verblijf van 2 nachten


Via airbnb.com

null Beeld Lucid
Beeld Lucid
Meer over