Deze professionals in het partijencircuit komen onberispelijk voor de dag

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv

Hier ziet u de actrice Caroline de Bruijn et la famille bij de balletpremière van Dutch Doubles. Een plaatje, u bent het vast met me eens. Het acteursechtpaar - bekend van GTST - loopt nog immer met enthousiasme het partijencircuit af. En altijd tot in de puntjes verzorgd. Dat zij soms wat archaïsch aandoen, heeft vooral te maken met de gelegenheden die zij frequenteren en hun respect voor het principe dresscode. Mijn aandacht gaat uiteraard uit naar moeders - de beeldschone Caroline (en zo te zien zijn de goede genen doorgegeven aan dochter Solane). Van Caroline heb ik het idee dat zij op haar 25ste al een mevrouw was. Haar garderobe lokt nimmer een onbetamelijk woord uit. Zo ook hier. De robe manteau van satijn met een metallic glansje zit als gegoten. Met de flinke zilvergrijze bloemen op een oudroze achtergrondje is niks mis. Evenmin met de keurige pumps en de goed passende clutch. Maar persoonlijk vind ik het geheel even spannend als de meditatie-app Calm. Dat blijft het probleem, mijns inziens, met afgepaste combinaties. Het klopt te veel, waardoor ik neig weg te zakken in een dutje. Alhier mijn welgemeend advies: bezoek eens de site van de Brit Richard Quinn. Zijn Liberty-jurken van duchessesatijn lijken truttig, maar zijn dat geenszins door net dat vleugje lollig avant-gardisme. Zo zag ik een voluptueuze jurk met lange handschoenen én tas in dezelfde florale print. Waarlijk de koningin van Meerdijk waardig.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Je zou kunnen zeggen dat het niet uitmaakt wat je draagt als je naast Alexandra Radius staat, in deze jurk, met die pose. Dan speel je sowieso tweede viool. Of derde. Maar dan nóg dien je die viool goed te bespelen.

Han Ebbelaar, de heer in kwestie (hij wordt overmorgen 75, waarvoor alvast onze hartelijke felicitaties), doet dat met verve, met lakschoenen die glanzen, zoals we dat graag zien op de rode loper, die daarvoor een prachtig podium vormt. Erboven een nette zwarte pantalon met een klein kreukje. De double-breasted jas oogt onberispelijk, net als het overhemd, waarvan de manchetten keurig onder de mouwen uit komen. De vlinderdas is een onvervalste zelfstrikker, zoals het een danser met zijn staat van dienst betaamt. Hoeveel galavoorstellingen zou hij zelf wel niet hebben gegeven met het Nationaal Ballet?

De enige kritische kaart die ik wil trekken betreft de kleurkeuze van de bovenste helft. Een wit overhemd zou passender zijn geweest, zowel in relatie tot de eigen broek als tot de zwarte jurk van mevrouw. Jas en das had ik, dat spreekt, ook liever in het zwart gezien. Nu lijkt het toch alsof de bovenste helft van de uitmonstering eigenlijk bij een ander onderstel hoort. Voor het overige kan ik met Bomans alleen maar zuchten: had mijn vrouw maar één zo'n been.

Meer over