IncheckenCasa Bonay in Barcelona

Designhotel net buiten het centrum waar je ook inwoners van Barcelona kun treffen

Casa Bonay in Barcelona Beeld
Casa Bonay in Barcelona

De kamers in Casa Bonay in Barcelona hebben een minibar waaruit je eigenlijk alles wel wil proberen: de truffelchips bijvoorbeeld, de Catalaanse vermouth, de Japanse gembersnoepjes. In de lobby zijn overhemden met botanische prints te koop, op de bedden liggen biologische dekens, er staan gelikte fietsen die hotelgasten mogen gebruiken (wel inschrijven) en op het strand van Barceloneta liggen voor gasten gratis paddle boards klaar. Ook fijn: geen tapijt, maar Spaanse mozaïektegels op de vloeren van de kamers.

null Beeld


Casa Bonay is een designhotel gevestigd in een appartementsgebouw uit 1869, iets ten noorden van het drukke centrum van Barcelona, in blokkenwijk Eixample. Het hotel is begonnen door de in Barcelona geboren Inès Miro-Sans, een relatief onervaren 32-jarige die erin slaagde om ook inwoners van Barcelona naar Casa Bonay te trekken - best een prestatie in een stad waar het massatoerisme net zo (of misschien nog wel meer) onder vuur ligt als in Amsterdam. Ze werkt samen met plaatselijke ontwerpers voor het interieur, de verlichting en de meubels, laat ondernemers uit de buurt het boekwinkeltje en de koffiebar uitbaten, en moedigt zzp’ers aan de ontbijtruimte als werkplek te gebruiken.

Het restaurant Elephant, Crocodile, Monkey serveert Aziatische gerechten, de genoemde koffiebar heet Satan’s (in Barcelona geen betere koffie gedronken), en er is een dakterras waar wordt gebarbecued. In de weekends draaien dj’s muziek in hotelbar Libertine. Het hotel wordt bezocht door twintigers, dertigers en veertigers die je aan het ontbijt op rotan stoelen The New York Times of El Pais kunt zien lezen. Goed ontbijtbuffet trouwens, met écht lekkere croissants. Opletten bij het boeken: sommige kamers hebben een terras met eigen buitendouche.

Vanaf € 150 per nacht. casabonay.com

null Beeld
Meer over