Tv-tipsZondag

De Volkskrant tv-selectie voor zondag 20 mei

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Carice van Houten als Minoes. Beeld Martine Rasing
Carice van Houten als Minoes.Beeld Martine Rasing

Minoes (Vincent Bal, 2001)

Zondag, NPO 3, 15.35 uur

In deze inmiddels klassieke Annie M.G. Schmidt-bewerking speelt Carice van Houten vol kattige onschuld poes Minoes, die in een mensenvrouw verandert nadat ze van gifafval heeft gelikt. Minoes vindt onderdak bij de aardige, maar vreselijk verlegen journalist Tibbe (Theo Maassen), en helpt hem aan de ene scoop na de andere – onder meer over de fabriek van de boosaardige Ellemeet (Pierre Bokma). De schilderachtige decors zijn gezellig maar niet kneuterig, het acteerwerk is vrolijk, het warmbloedige script van ­Tamara Bos voorspelbaar op een aangename manier.

Onze boerderij

Zondag, NPO 1, 20.20 uur

Voor mensen die maar niet genoeg van Boer Zoekt Vrouw krijgen, intensiveert Yvon Jaspers haar boerenbedrijf nog wat meer. Jaspers, bij wie als kleindochter van melkveehouders het boerenbloed door de aderen stroomt, onderzoekt hoe romantisch het boerenleven nu echt is. Dat doet ze door onder anderen langs te gaan bij ex-Boer-zoekt-vrouw’ers Agnes en haar gezin, tulpenboer Tom, Jan en Rianne op Texel, Jos en Dycke uit de Achterhoek, geitenboer Frank en boer Frans, die noodgedwongen afscheid moest nemen van tientallen koeien.

De Klas

Zondag, NPO 1, 21.15 uur

Schrijver en columnist Özcan Akyol is onlangs vader geworden van zijn tweede kind en stelt zichzelf de vraag: opvoeden, hoe pak je dat eigenlijk aan? En mag iedereen zomaar kinderen krijgen? Eus’ enthousiaste manier van lesgeven werkt aanstekelijk op de leerlingen. Openhartig geven ze hun mening.

null Beeld NTR
Beeld NTR
Meer over