Film-en tv-tipsZondag 7 april

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 7 april

Le Bonheur Beeld Le Bonheur
Le BonheurBeeld Le Bonheur

Le bonheur

(Agnès Varda, 1965)

TV 5, 21.05-22.21 uur

Bitter, bedrieglijk vrolijk gekleurd drama van de onlangs overleden grand dame van de Franse cinema. Wanneer een gelukkig getrouwde timmerman verliefd wordt op een postbeambte, denkt hij aanvankelijk dat dat zijn geluk alleen maar zal vergroten. Hij vertelt zijn echtgenote dan ook van zijn verliefdheid.

The Last Time I Saw Paris (Richard Brooks, 1954).

Net 5, 10.00-12.30 uur

Huwelijksperikelen en geldzorgen van een Amerikaans stel in Parijs. Romantisch drama, gebaseerd op een verhaal van F. Scott Fitzgerald. Met Elizabeth Taylor en Van Johnson.

Captain America: The Winter Soldier

(Anthony en Joe Russo, 2014)

Zondag, Veronica, 20.30-23.15 uur

Uitstekende, als superheldenfilm vermomde thriller waarin Captain America in het heden ontwaakt na aan het einde van WOII te zijn ingevroren. Troefkaart: de Russische en dus pragmatische Black Widow (Scarlett Johansson), die net als Captain America vervolgens opdook in de Avengers-films.

Cléo de 5 à 7

(Agnès Varda, 1962)

Arte, 02.10-03.40 uur

Nóg een prachtfilm van Varda, rond de twee uur die zangeres Cléo ­(Corinne Marchand) door Parijs zwerft in afwachting van een ziekenhuisuitslag. Ze bezoekt en ontmoet wat mensen, dat is het zo’n beetje, maar Varda dient het kakelfris op.

Meer over