Film- en tv-tipsZondag 29 september

De Volkskrant film- en tv-tips voor zondag 29 september

Nono, het zigzag kind (Vincent Bal, 2012). Beeld Dinand van der Wal
Nono, het zigzag kind (Vincent Bal, 2012).Beeld Dinand van der Wal

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zondag.

Nono, het zigzag kind

NPO 3, 15.30 uur

(Vincent Bal, 2012) Veelbekroonde jeugdfilm. Een jongen (Thomas Simon), op reis naar zijn oom, krijgt een mysterieuze opdracht. Hij gaat met een crimineel naar de Franse Rivièra om de waarheid achter zijn overleden moeder te achterhalen. Ook met Fedja van Huêt, Isabella Rossellini en Jessica Zeylmaker.

The Last Time I Saw Paris

Net 5, 09.00 uur

(Richard Brooks, 1954) Huwelijksperikelen en geldzorgen van een Amerikaans stel in Parijs. Romantisch drama, gebaseerd op een verhaal van F. Scott Fitzgerald. Met Elizabeth Taylor en Van Johnson.

The Bourne Supremacy

Veronica, 20.30 uur

(Paul Greengrass, 2004) Ambitieus, genre-overstijgend vervolg op The Bourne Identity (2002). Geheimagent (Matt Damon) dendert geheugenloos over de wereld, terwijl contemporaine thema’s als paranoia, overheidscontrole, complottheorieën om aandacht vechten.

U.S. Marshalls

Veronica, 22.40 uur

(Stuart Baird, 1998) Amusant vervolg op The Fugitive (1993), waarin Tommy Lee Jones als U.S. Marshall Gerard opnieuw verbeten achter een ontsnapte gevangene aanzit, in dit geval Wesley Snipes.

Brieven aan Andalusië

NPO 2, 20.15 uur

‘Je moet het altijd blijven doen.’ Een les die Stef Biemans krijgt in Andalusië, het land waar hij na zijn vlucht uit Nicaragua is gaan wonen. De Andalusiërs beleven de liefde hartstochtelijk, maar scheiden toch het vaakst van alle Spanjaarden. Ontroerende aflevering over mensen- en vaderlandsliefde.

Good will dumping

NPO 3, 00.10 uur

50 cent krijgt de kledingdrager voor één lading op de Gikombamarkt in Nairobi. Kleren zijn handel. De drager draagt jurken en shirts die uit de inzamelingsbakken van het Leger des Heils gevist zijn. Ze worden eerst in Nederland en daarna in Kenia verhandeld. Onthullende documentaire met ‘modemonsters’.

Meer over