Film- en tv-tipsZaterdag 30 november

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 30 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Berend Jan BocktingKevin Toma en Mirjam Bosgraaf
Beeld uit Elysium (2013). Beeld
Beeld uit Elysium (2013).

Julieta

(Pedro Almodóvar, 2016)

NPO 2, 23.30 uur.

Bedaarde twintigste film van de doorgaans zo flamboyant en expressief filmende Almodóvar (Todo sobre mi madre, Volver). Gebaseerd op drie korte verhalen van de Canadese schrijver en Nobelprijswinnaar Alice Munro, schetst Almodóvar in flashbacks een tragisch liefdesverhaal en een gecompliceerde moeder-dochterrelatie.

Elysium

(Neill Blomkamp, 2013)

Veronica, 20.30 uur.

Anno 2154 is de aardbol verworden tot een sloppenwijk. In de hemel hangt het ruimtestation Elysium, waar de superrijken hun dagen slijten. Vooral in het eerste uur toont Zuid-Afrikaan Blomkamp zijn talent: de visuele effecten zijn puntgaaf verzorgd, van de steriele aankleding van Elysium tot de aftandse aarde. Sharlto Copley schittert als waanzinnige huursoldaat, Matt Damon is prima als held die de aarde moet redden. Na afloop wordt Blomkamps vrij sterke robotkomedie Chappie uitgezonden.

A Fish Called Wanda

(Charles Crichton, 1988)

SBS 9, 20.30 uur.

Tot klassieker uitgegroeide, bijzonder aangename misdaadkomedie. Jamie Lee Curtis en John Cleese zijn op dreef als verleidelijke dievegge en aanvankelijk onberispelijke advocaat. De bijrolspelers zijn zo mogelijk nóg meer in hun element: Michael Palin, een stotterende vissenliefhebber, en Kevin Kline, die een domme oud-CIA-agent speelt.

De IJzersterkste

NPO1, 20.30 UUR

Skating with the stars, maar met bochten in plaats van pirouettes. Jan Smit, Mark Huizinga, Kim Lammers, Kees Boot, Nynke de Jong, Enzo Knol en andere BN-ers gaan bij Rintje Ritsma en Marianne Timmer in training om wedstrijdschaatsers te worden. Wie gaat/zit er het diepst?

Ander Tijdens Special

NPO2, 21.05 UUR

‘Ik heb óf een goed geweten, óf ik ben totaal gewetenloos.’ Zei de prins in een lucide interview met Rik Felderhof. Andere Tijden brengt 15 jaar na zijn dood een portret van prins Bernhard, samengesteld uit archiefmateriaal. De wufte prins die het koningshuis jeu gaf maar ook in gevaar bracht.

Meer over