Film- en tv-tipszaterdag 22 juni

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 22 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Berend Jan Bockting
Toy Story 2 (John Lasseter, Ash Brannon en Lee Unkrich, 1999). Beeld
Toy Story 2 (John Lasseter, Ash Brannon en Lee Unkrich, 1999).Beeld

Toy Story 2 (John Lasseter, Ash Brannon en Lee Unkrich, 1999)

BBC 1, 18.00-19.30 uur

De BBC laat u vast warmlopen voor de première van Toy Story 4, volgende week woensdag. Cowboypop Woody (met de stem van Tom Hanks) valt in dit heerlijke eerste vervolg in handen van een speelgoedverzamelaar en raakt bevangen door het idee dat een toekomst als museumstuk hem mogelijk onsterfelijkheid zal bezorgen. Astronaut Buzz Lightyear en consorten zetten een spectaculaire reddingsactie op touw.

Gladiator (Ridley Scott, 2000)

Veronica, 20.30-23.30 uur

Met Gladiator blies regisseur Ridley Scott de historische spektakelfilm, tot dan toe een doodgewaand filmgenre, nieuw leven in. De grootste troef van Gladiator is Russell Crowe als de Romeinse generaal Maximus.

Que horas ela volta? (Anna Muylaert, 2015)

Canvas, 22.15-00.05 uur

Braziliaans drama over de relatie tussen een nederige huishoudster en haar vrijgevochten dochter is luchtig van toon, terwijl regisseur Anna Muylaert wel degelijk aan een ongemakkelijke waarheid over klassenstrijd in Latijns-Amerika raakt.

Boy 7 (Lourens Blok, 2015)

NPO 3, 00.55-02.30 uur

Nederlandse sf-films zijn dun gezaaid. Alleen al daarom is het aardig dat Boy 7 een echte genrefilm is, over een jongen met geheugenverlies die zijn rol ontdekt in een op totale controle gericht overheidscomplot.

Elfsteden zwemtocht

NPO 1, 13.10 en 19.05 uur

Foto’s van zijn door het water gerimpelde vingers gingen vorig jaar de hele wereld over. Maarten van der Weijdens Elfstedentocht leverde ondanks niet finishen 4,7 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Hij probeert het vandaag toch nog eens: 200 kilometer zwemmen, langs alle Friese 11 steden.

Best Kept Secret

NPO 3, 23.25 uur

Verslag van de zesde van het festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Met reportages, interviews en registraties van de optredens van onder meer Carly Rae Jespen, Kraftwerk, Christine and The Queens, The Raconteurs en Bon Iver.

Meer over