Film- en tv-tipsWoensdag 12 juni

De Volkskrant film- en tv-tips voor woensdag 12 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van woensdag.

Louise en hiver van Jean-François Laguionie. Beeld
Louise en hiver van Jean-François Laguionie.

Louise en hiver

(Jean-François Laguionie, 2016)

Arte, 22.55-00.10 uur.

De bejaarde Louise mist in haar afgelegen Franse kuststadje aan het eind van het zomerseizoen de laatste trein naar haar winteradres. Vervolgens transformeert deze aangenaam berustende en eenvoudige animatiefilm tot een fijnzinnige kijk op de kunst van het alleen zijn. Na afloop zou je ook zelf naar je diepste herinneringen willen afdalen, in de stilte van een stad in winterslaap.

Putin’s Witnesses

(Vitali Manski, 2018)

NPO 2, 22.55-00.40 uur.

Documentaireregisseur Vitali Manski maakte in 2000 een film over Vladimir Poetin en monteerde het materiaal van de toen nog relatief onbekende staatsman bijna twee decennia later opnieuw. Het resultaat is een van nabij gefilmd en met voice-over geactualiseerd commentaar op Poetins machtsgreep.

The Transporter

(Louis Leterrier en Corey Yuen, 2002)

Veronica, 20.30-22.20 uur.

De Transporter-filmreeks is het best te bekijken als een losgeslagen variant op James Bond, met Jason Statham, een van de grote actiehelden van de 21ste eeuw, als koerier die zich keer op keer te veel bemoeit met de pakketjes die hij bezorgt. Vanavond de delen 1 en 2.

The 1900 Island

BBC 2, 20.00 uur

Vier families ontsnappen aan de eisen van de moderne tijd en gaan een maandlang terug naar het jaar 1900. Drie weken nadat de families op het Welshe eiland Llanddwyn zijn aangekomen, verandert de sfeer in de community. De families hebben andere prioriteiten en benaderingen om het leven vorm te geven.

De slag om Libanon

NPO 2, 20.25 uur

Danny Ghosen ontvluchtte Libanon toen hij 15 jaar was. Hoe had zijn leven eruitgezien als hij was gebleven? In deze aflevering draait het om hedendaagse problemen in het land, zoals wetteloosheid, corruptie, armoede en intimidatie.

WK voetbal vrouwen

NPO 3, 20.45 uur

Gastland Frankrijk krijgt in de tweede poulewedstrijd van het WK te maken met een geduchte tegenstander: Noorwegen, van oudsher een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Maar de beste voetballer van dat team, Ada Hegerberg, ontbreekt.

Secrets of Sugar Baby Dating

BBC 1, 23.35 uur

Tiffany Sweeney doet onderzoek naar sugarbaby’s en sugardaddy’s. Ze gaat onder meer undercover als sugarbaby en spreekt met de 18-jarige Valentina: zij heeft acht sugardaddy’s die haar maandelijks betalen.

Meer over