Film- en tv-tipsMaandag 5 augustus

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 5 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

The Assassin (Hou Hsiao-hsien, 2015). Beeld
The Assassin (Hou Hsiao-hsien, 2015).

The Assassin

Arte, 21.55 uur

(Hou Hsiao-hsien, 2015) De eerste film waarmee de Taiwanese meestercineast Hou zich aan de martialartstraditie waagt, is zo bedrieglijk kalm als zijn heldin. The Assassin, dat met uitzondering van een flashback werd gedraaid in evenwichtig vierkant beeldformaat, is een weelderige vechtfilm om helemaal zen van te worden. Mits je overweg kunt met het warrige verhaal, rond huurmoordenares Yinniang, die moet bewijzen dat haar killerinstincten het nog steeds winnen van haar hart.

The Mummy

Net 5, 20.30 uur

(Stephen Sommers, 1999) Slimme, spectaculaire kruising tussen Indiana Jones, The Terminator en Evil Dead, waarin archeologenechtpaar Brendan Fraser en Rachel Weisz de strijd aanbindt met een eeuwenoude mummie. Geinige speciale effecten, zoals van horden krioelende kevers en andere plagen, zijn het grootste pluspunt van de film.

No Strings Attached

RTL 8, 20.30 uur

(Ivan Reitman, 2011) In deze nogal flauwe romkom steekt Natalie Portman zo veel spontaniteit in de rol van de extreem onafhankelijke Emma, dat het plezierig blijft om naar haar te kijken. Ook tegenspeler Ashton Kutcher doet zijn best, als de Emma’s ‘seksvriend’ die natuurlijk verliefd op haar wordt.

The Fourth Estate

Canvas, 20.20 uur

Herhaling van de documentaireserie waarin de journalisten van The New York Times worden gevolgd in het eerste jaar van president Trump. In deel één stort een legertje onderzoeksjournalisten zich op mogelijke Russische inmenging bij de verkiezingen.

Planeet Nigeria

NPO 2, 21.10 uur

Ikenna Azuike bezoekt in zijn reisserie de stad Benin, die bekend is om zijn voodoopraktijken, maar ook om de vrouwenhandel, want uit Benin vertrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria. Is er een verband tussen vrouwenhandel en voodoo?

Flack

NPO 3, 21.10 uur

Begin van een komische dramaserie rond Robyn (Anna Paquin), een Amerikaanse die werkt in het snelle pr-wereldje van Londen. Wanneer een bekende kookboekenschrijver in een schandaal dreigt te belanden, moet Robyn aan de bak om de schade beperkt te houden.

Denkend aan Holland

NPO 1, 22.15 uur

Zomerserie waarin André van Duin en Janny van der Heijden Nederland ontdekken vanaf het water. Zo reist het duo naar de kop van Overijssel om door natuurgebied Weerribben-Wieden te varen. Daarna komt Van Duin voor het eerst van zijn leven in Giethoorn.

Meer over