De gidsFilm- en televisietips

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 11 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Harry Potter and the Half-Blood Prince Beeld
Harry Potter and the Half-Blood Prince

Synaps

NPO 2, 20.25 uur

Onderzoeksjournalistiek van Sinan Can, die in de eerste aflevering naar Zuid-Korea reist om daar te spreken met mensen die zijn ontsnapt aan het Noord-Koreaanse regime van Kim Jong-un en krankzinnige ervaringen hebben te delen.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (David Yates, 2009)

Net 5, 20.30 uur

De zesde Harry Potter-film staat te boek als een van de beste afleveringen uit de reeks. Het universum van Potter is opnieuw duisterder dan in de voorgangers, terwijl The Half-Blood Prince net zo goed knipoogt naar de highschoolkomedie, met het gezoen en geëxperimenteer met liefdesdrankjes. Potter en zijn maten zijn intussen alweer 16; logisch dat de hormonen in het rond gieren.

World War I: The Final Hours

Canvas, 21.00 uur

In november 1918 voerden Engeland, Frankrijk en Duitsland in een trein nabij Parijs de onderhandelingen die leidden tot een wapenstilstand en het einde van de Eerste Wereldoorlog. In deze BBC-documentaire een gedetailleerde terugblik.

Natural World

BBC 2, 22.00 uur

In deze documentaire worden op Borneo de medici gevolgd die alles in het werk stellen om de met uitsterven bedreigde orang-oetans te redden. Ze halen ze uit de vernielde jungle, geven medische hulp en sturen ze dan weer terug het wild in.

Torn Curtain (Alfred Hitchcock, 1966)

Arte, 22.15 uur

Humoristische spionagethriller met Paul Newman als geleerde. Bepaald niet Hitchcocks beste werk, maar geslaagd is bijvoorbeeld wel een erg uitvoerige, eindeloos uitgerekte sterfscène. ‘Het kost erg veel tijd om een man te doden’, motiveerde Hitchcock de scène destijds.

Hotel Athene

NPO 2, 22.55 uur

Nieuwe reportageserie van journalist Ingeborg Beugel, die in Griekenland woont. Zij toont het leven in haar Atheense wijk Metaxourgio, waar de bewoners als gevolg van de crisis nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

Splice (Vincenzo Natali, 2009)

RTL 7, 00.00 uur

Hoe hip ze er ook uit mogen zien en hoe alledaags romantisch ze ook met elkaar mogen doen, de hoofdpersonages uit Splice blijven vooral klassieke gekke professoren die vol obsessieve gedrevenheid een gruwelijk wezen brouwen uit menselijk en dierlijk DNA.

Meer over