Film- en tv-tipsDinsdag 29 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 29 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Alice Englert als twintiger Lucy in In Fear (Jeremy Lovering, 2013). Beeld
Alice Englert als twintiger Lucy in In Fear (Jeremy Lovering, 2013).

Volle zalen

NPO 2, 20.25 uur

Nieuwe reeks portretten door Cornald Maas van grootheden uit het Nederlandse theater. In aflevering één actrice Loes Luca (66), die liefdevol haar dementerende moeder Ina verzorgt, en in Brighton haar dochter Nina bezoekt.

Terzake Docu: Arms dealers

Canvas, 20.30 uur

In de Britse reportage Face to Face with Arms Dealers gaat Stacey Dooley naar Arkansas, in het zuiden van de VS. Daar ontmoet zij Gretchen, een wapenhandelaar die aan meer dan honderd landen in de wereld wapens levert.

Kees van der Spek: oplichters aangepakt

RTL 5, 20.30 uur

Misdaadjournalist Kees van der Spek duikt opnieuw in de wereld van de online-oplichting. Zo ontmoet hij de 81-jarige Carl uit Oss, die in Mexico het euthanasiemiddel Nembutal bestelde. Het werd echter nooit bezorgd.

Tijl in het voetspoor van Bach

NPO 2, 21.10 uur

Slotdeel van Tijl Beckands serie over de voettocht door Duitsland van 400 kilometer die Johann Sebastian Bach in 1705 aflegde. Eindstation Lübeck komt in zicht. Hier hoorde Bach de componist Buxtehude, zijn grote voorbeeld, spelen.

In Fear

SBS 9, 22.45 uur

(Jeremy Lovering, 2013) In films kun je beter niet een weekendje weggaan. Kijk maar wat twintiger Lucy (Alice Englert) en haar date Tom (Iain De Caestecker) overkomt in deze fijne Britse thriller. Onderweg naar een festival op het Ierse platteland, blijkt Tom een kamer te hebben geboekt in een afgelegen hotel. Romantisch maar levensgevaarlijk. Debutant Lovering haalt het maximale uit de locatie en de hoofdrolspelers leveren overtuigend spel.

Son of a Gun

RTL 7, 20.30 uur

(Julius Avery, 2014) Vermakelijke genremix. Eerst gevangenisfilm, wanneer jonge boef JR (Brenton Thwaites) wordt beschermd door een zware jongen (Ewan McGregor); dan Guy Ritchie-achtig kolderiek in de scène met een happy hardcore-minnende xtc- en wapendealer; en tot slot zoetig-romantisch als JR valt voor een gangsterliefje (Alicia Vikander).

Spider-Man: Homecoming

Veronica, 20.30 uur

(Jon Watts, 2017) Derde Spider-Man-make-over in vijftien jaar: na eerdere vertolkingen door Tobey Maguire en Andrew Garfield moest twintiger Tom Holland het personage onderscheiden van zijn voorgangers en vooral van zijn collega-superhelden, door Spider-Mans jeugdigheid te benadrukken. Wat dat betreft is de film nog het meest geslaagd.

Meer over