Film- en tv-tipsDinsdag 20 augustus

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 20 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Bryan Cranston in Wakefield (Robin Swicord, 2016). Beeld
Bryan Cranston in Wakefield (Robin Swicord, 2016).Beeld

Wakefield

RTL 8, 20.30 uur

(Robin Swicord, 2016) Zakenman Howard Wakefield (Bryan Cranston) heeft zich verschanst op een stoffige zolder, boven zijn eigen garage. Daarvandaan kan hij zijn echtgenote en hun twee tienerdochters stiekem in de gaten houden tijdens zijn zelfverkozen sabbatical. Het script van Wakefield maakt de ene salto mortale na de andere, maar Bryan Cranston en Jennifer Garner, als de begluurde echtgenote, vertolken hun rollen meesterlijk.

Basic Instinct

SBS 9, 20.30 uur

(Paul Verhoeven, 1992) In Verhoevens Hollywood-meesterwerk moet rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) de lustmoord op een rockster onderzoeken. Hij belandt in de tentakels van een vrouw (Sharon Stone) aan wie hij in alle opzichten niet kan tippen.

The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear

RTL 7, 22.30 uur

(David Zucker, 1991) De immer blunderende inspecteur Drebin (Leslie Nielsen) moet een complot tegen president Bush verijdelen. Priscilla Presley, O.J. Simpson en George Kennedy doen ook mee, en de grappen variëren van briljant tot ondraaglijk melig.

Dead Calm

SBS 9, 23.00 uur

(Phillip Noyce, 1989) Sterke, aangrijpende thriller waarmee zowel Nicole Kidman als regisseur Phillip Noyce een ticket naar Hollywood verdiende. Een rouwend echtpaar (Kidman en Sam Neill) krijgt tijdens een zeiltocht op open zee een gevaarlijke drenkeling (Billy Zane) aan boord.

Make Holland Great Again

NPO 3, 20.20 uur

Onder leiding van presentator Sahil Amar Aïssa probeert een groep jonge tv-makers kleine en grote problemen aan te pakken in Nederland. Van eenzaamheid onder ouderen tot voedselverspilling.

APOEL Nicosia - Ajax

Veronica, 20.30 uur

Na een overwinning op het Griekse PAOK Saloniki ontmoet Ajax in de laatste Champions League-voorronde APOEL Nicosia van Cyprus. Wie de beste is over twee wedstrijden plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

In naam van het volk

NPO 2, 21.15 uur

De laatste aflevering van deze reeks is een portret van de Argentijnse presidentsvrouw Evita Perón. Ze werd nooit politiek verkozen maar groeide uit tot een van de machtigste vrouwen in de geschiedenis van het land.

Lauren!

NPO 3, 21.05 uur

Voor haar nieuwe reportagereeks volgde Lauren Verster twee jaar lang vrijgezellen en koppels met een kinderwens. Onder hen homostel Remco en Quincy, dat op zoek gaat naar een draagmoeder.

Meer over