Film- en tv-tipsDinsdag 12 november

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 12 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Bruce Willis in Die Hard 4.0 (Len Wiseman, 2007). Beeld
Bruce Willis in Die Hard 4.0 (Len Wiseman, 2007).

Topaz

Arte, 13.55 uur

(Alfred Hitchcock, 1969) ‘Voor mij is een film voor 99 procent af met het scenario’, aldus meestercineast Hitchcock tijdens de opnamen van Topaz, een van zijn minst geslaagde spionagethrillers. ‘Daarna gaat het bergafwaarts.’

Volle zalen

NPO 2, 20.25 uur

Cornald Maas gaat op bezoek bij Jack Wouterse in Spanje. De acteur brengt een groot deel van het jaar door in het buitenland en bereidt zich vanuit zijn hangmat voor op een nieuw theaterseizoen.

Charlie’s Angels: Full Throttle

RTL 8, 20.30 uur

(McG, 2003) Tweede, lollige speelfilm naar de tv-serie. Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu doen deze keer iets vaags met klokkenluiders en spijtoptanten.

Fleabag

Net 5, 21.30 uur

Voor het eerst op het open net in Nederland: de gevierde komische dramaserie van schrijver-hoofdrolspeler Phoebe Waller-Bridge, over het (liefdes)leven van een zelfdestructieve dertiger in Londen.

Die Hard 4.0

Veronica, 22.00 uur

(Len Wiseman, 2007) De held-tegen-wil-en-dank John McClane krijgt het in het vierde, amusante deel van de Die Hard-reeks te stellen krijgt met cyberterroristen. Bruce Willis is in de hoofdrol even stoer als altijd en kan nog steeds kijken alsof elke explosie de punchline van een grap is, in een film die bedoeld lijkt als pleidooi voor de ouderwetse, onverwoestbare actieheld in een veranderde wereld.

Sign of the times: Mensch

NPO 2, 23.15 uur

In Sign of the Times delen drie kunstenaars hun ideeën over menselijkheid. Wat mag niet verloren gaan in tijden van computerdata en robotisering? Deze keer: de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog.

Last Chance Lawyer NYC

Canvas, 23.15 uur

Vierdelige documentaireserie die het werk volgt van de New Yorkse advocaat Howard Greenberg. Als een wervelstorm werkt hij links en rechts spraakmakende zaken af. Thuis wacht zijn kritische echtgenoot Marie.

Running Scared

RTL 7, 00.00 uur

(Wayne Kramer, 2006) Spannende actie. Een jongen komt in het bezit van de revolver waarmee een misdadiger een aanslag heeft gepleegd en schiet zijn gewelddadige stiefvader neer. Daarop wordt hij door iedereen achternagezeten.

Meer over