Film- en tv-tipsDinsdag 16 juli

De Volkskrant film- en tv-tips van dinsdag 16 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Still uit The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (Juho Kuosmanen, 2016). Beeld
Still uit The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (Juho Kuosmanen, 2016).

Het jaar 1969

NPO 1, 21.10 uur

In een bruine kroeg blikt Herman van der Zandt terug op het jaar van de maanlanding, ’t Schaep met de 5 pooten en Woodstock. Onder anderen George Baker, Lenny Kuhr en Koos Postema zijn te gast.

In naam van het volk

NPO 2, 21.15 uur

In deze nieuwe reeks portretteert programmamaker Erik Dijkstra zes Zuid-Amerikaanse leiders: zes alleenheerser die beloofden hun volk te bevrijden. Aflevering 1 gaat over Venezolaan Hugo Chávez.

Horizon

BBC 2, 22.00 uur

Het populairwetenschappelijke Horizon loopt mee achter de schermen bij Facebook, precies in het jaar (2018) dat het bedrijf van het ene in het andere schandaal belandt. Van datalek tot nepnieuws.

Picnic at Hanging Rock

Canvas, 22.05 uur

Start van dramaserie naar het gelijknamige boek van Joan Lindsay. Gaat over de verdwijning van een mysterieuze schooldirectrice en drie leerlingen tijdens een picknick, eind 19e eeuw in Australië.

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki

ARD, 22.45 uur

(Juho Kuosmanen, 2016) In Cannes bekroonde, ontroerende tragikomedie in prachtig zwart-wit, over de Finse bokser Olli Mäki (Jarkko Lahti), die in 1962 in Helsinki de Amerikaanse wereldkampioen vedergewicht uitdaagde. Zijn trainer en manager Elis Ask (Eero Milonoff) zadelt Mäki op met een filmteam dat hem voortdurend in de nek hijgt, en dan wordt Mäki ook nog eens zo verliefd op dorpslerares Raija (Oona Airola) dat hij nauwelijks aan iets anders kan denken.

The Age of Adaline

RTL 8, 20.30 uur

(Lee Toland Krieger, 2015) Grote liefde botst in The Age of Adaline met maf verouderingsproces: titelpersonage Adaline (een uitstekende Blake Lively) blijft er nadat ze door de bliksem is getroffen uitzien als 29. Prima uitgangspunt voor een fantasierijk drama, tot het niet meer aannemelijk wordt. Ook met Michiel Huisman.

Space Truckers

RTL 7, 21.30 uur

(Stuart Gordon, 1997) Grappig, absurd en goedkoop SF-uitstapje van de in eigenzinnige horror gespecialiseerde Gordon (Re-Animator), met Dennis Hopper als John Canyon, bestuurder van een intergalactische vrachtwagen vol vierkanten varkens, die zich zonder het te weten laat strikken voor een illegaal transport van kwaadaardige gevechtsrobots, richting aarde.

Meer over