Film- en tv-tipsZaterdag 13 april

De Volkskrant-film-en-tv-selectie voor zaterdag 14 april

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Beeld uit Girlhood van Céline Sciamma. Beeld
Beeld uit Girlhood van Céline Sciamma.

Girlhood (Céline Sciamma, 2014)

NPO 2, 23.45-01.30 uur.

De 16-jarige Marieme (Karidja Touré) wordt opgenomen in een rebelse meisjesbende in een buitenwijk van Parijs. Op energieke wijze en in prettig losjes vertelde scènes maakt coming of age-specialist Céline Sciamma een complex meisjesleven inzichtelijk.

Florida: America’s animal paradise

BBC 2, 19.30 uur.

Documentaire over de natuur van Florida, de zuidelijke Amerikaanse staat waar zeekoeien in kristalheldere rivieren zwemmen en krokodillenbabies hun vaardigheden als jagers ontwikkelen. Wat doen wetenschappers om dit wilde paradijs in stand te houden?

Ik vertrek

NPO 1, 20.30 uur.

Het Limburgse stel Ruud en Netty vertrok in 2013 naar het Duitse Oberstdorf, waar zij zonder ervaring een chocoladewinkel openden. In dit vervolg is te zien hoe het stel zes later in Oostenrijk woont, waar Ruud kaartjes verkoopt voor de skilift. Wat is hier gebeurd?

Onder het hart (Nicole van Kilsdonk, 2014)

NPO 3, 22.55-00.35 uur.

Sterk spel van Kim van Kooten, Lies Visschedijk en de Vlaming Koen de Graeve in een ziektedrama met een interessante vraag: hoe verhoud je je tot het vorige leven van je nieuwe geliefde?

John Carter (Andrew Stanton, 2012)

BBC 2, 01.00-03.00 uur.

Uitstekende visuele effecten in peperdure Disneyblockbuster over een aardbewoner die op Mars in een Burgeroorlog belandt, maar uiteraard niet zo baanbrekend als het ooit onverfilmbaar geachte bronmateriaal, de fantasyroman A Princess of Mars (1917).

The Iron Lady (Phyllida Lloyd, 2011)

Fox, 03.05-04.50 uur.

Meryl Streep imiteert niet alleen Margaret Thatchers voorkomen perfect, met dat geföhnde kapsel, dat schelle, later meer plechtstatige stemgeluid, maar brengt ook humor en ontroering in haar rol. Terecht werd ze bekroond met een Oscar.

Meer over