Het nieuwe etenpindakaasreep

De Pindakaasreep van Calvé is even simpel als briljant

Pindakaasreep Calvé Beeld
Pindakaasreep CalvéBeeld

De pindakaashater kan beter stoppen met lezen: een grotere pindakaasbom dan de nieuwe Pindakaasrepen van Calvé zul je niet gauw vinden. Geroosterde pinda’s bij elkaar gehouden met pindakaas; veel meer dan dat is het niet. Noem het simpel, noem het briljant.

‘Een bron van bouwstoffen’, aldus Calvé – marketingtaal voor een product met lekker veel vet, eiwitten en calorieën. De Pindakaasreep is er eentje in de categorie snoepreep vermomd als iets gezonds, een beetje zoals een Liga of een Sultana. Maar in tegenstelling tot de meeste kartonachtige koeken uit dit schap zijn deze repen wél lekker.

De naturel variant is verrassend hartig en smaakt als een gestolde versie van Calvé-pindakaas met stukjes noot. De karamel-zeezoutreep is favoriet, dankzij de verslavende verhouding tussen zout, zoet en vet, die we kennen van alles dat verkaramelzeezoutiseerd wordt. Qua smaak houdt de Calvé het midden tussen een Snickers en een mueslireep. Over de structuur ervan is niet iedereen te spreken: de een houdt van deze stevige beet, een ander vindt het lijken alsof ze al een tijdje buiten de verpakking lagen.

Toch: het zijn degelijke, vullende repen. En nog maar eens een bewijs dat de pindakaashype nog lang niet op zijn retour is.

Cijfer: 7,5

Meer over